Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Пижамено парти за децата, болни от рак

Сряда, 15 Февуари 2017 / Гласът на детето
461
  • сн. Пресслужба омбудсман
  • сн. Пресслужба омбудсман
  • сн. Пресслужба омбудсман
1 / 4

Отбелязваме Международния ден на децата с онкохематологични заболявания

 

Омбудсманът Мая Манолова организира пижамено парти в подкрепа на децата, болни от рак. Инициативата бе организирана съвместно със Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, за да се даде гласност на проблемите на малчуганите, борещи се с тежката и коварна болест.

Пъстрите пижами са знак за солидарност към стотиците деца, които заради заболяването прекарват повечето от времето си с пижами, но и послание към институциите, към политиците, към обществото за това, че децата имат право на най-високите стандарти в медицинската грижа, имат право на приятелски настроено образование и на институции, в чийто фокус да са техните проблеми и техните интереси, заяви Мая Манолова.

Актьорът Ненчо Балабанов прочете на децата приказката „Горският герой“. На събитието присъства и седемгодишната Иванина Атанасова, която ще дари красивата си коса си за изработването на перука за дете с онкозаболяване.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

онкозаболявания, рак, деца, омбудсман, Мая Манолова, пижамено парти

StreetBoard

Котка на борда

Събота, 20 Май 2017 / Истории от града
Традицията да се вземат котки на борда на кораби датира още от древни времена   Руското министерство на отбраната сподели снимка, показваща първата котка, участвала в дългосрочно пътуване на руски военни кораби до сирийското крайбрежие, предаде Sputnik, цитирана от БГНЕС. Рижавият дома [...]

България може да бъде осъдена заради веригите на Иванчева

Четвъртък, 02 Август 2018 / Общество
  Според юристи е недопустимо обвиняем да бъде изтезаван по този начин   Не само грозно и укоримо, но и абсолютно незаконно – така адв. Марин Марковски определи в студиото на „Тази сутрин” по bTV решението кметът на столичния район „Младост“ Десислава [...]