Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Погледни ме

Неделя, 22 Април 2018 / Гласът на детето
340
  • youtube.com
  • youtube.com
1 / 2

 

Мобилно приложение помага на деца с аутизъм


Мобилно приложение помага на деца с разстройства от аутистичния спектър да повишат концентрацията си, но също може да бъде полезно и насочващо за родителите на деца с необичайно поведение. Чрез игрите в него те могат да преценят дали детето им трябва да бъде насочено за оценка от специалист. 

"Look аt Me" е разработено от Samsung и представлява игра с шест мисии, които отнемат по около 20 минути занимания дневно.

Едно от предизвикателствата е децата да разпознаят настроенията на хората, изобразени на снимките, които се визуализират на екрана на устройството. Друга мисия е да отговорят с правилното изражение на лицето си, което да съответства на представената от приложението ситуация, съобщава pcworld.bg.

Тези игри изискват концентрация и фокусиране, но най-важното е, че помага за развиване на липсващия при децата с аутизъм зрителен контакт. В зависимост от това как играчът се е справил, получава определен брой точки и други специални награди.

От Samsung съобщиха, че приложението вече е помогнало на около 60% от 20 деца, които са се възползвали от него за период от 8 седмици. Autism Speaks Canada предоставиха 200 Samsung Galaxy Tab S устройства на семейства, в които има деца аутисти, и разбира се на тях вече беше инсталирано приложението “Look at Me”.

Важно е да отбележим, че приложението се поддържа единствено от Galaxy устройства и може да бъде изтеглено от Google Play Store. 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Погледни ме, мобилно приложение, аутизъм

StreetBoard

Лозан Панов: Първо е съдебната реформа

Понеделник, 04 Юли 2016 / Общество
  Министрите направо си признаха, че са безсилни в борбата с корупцията. Явлението ги изпреварвало   Политиците стигат дотам, докъдето им позволим, каза председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов по време на форум за противодействие на корупцията, цитиран от БТА. [...]

Закъснелите с молбите за саниране ще доплащат

Вторник, 28 Юни 2016 / Общество
На втория етап от програмата от 2018-та собствениците ще участват с до 25% от средствата     „Безплатният обяд“ саниране на жилищни сгради е към своя край. От 2018 година собствениците на имоти в панелни и други стари сгради ще трябва да доплащат между 20 и 25% от цен [...]