Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Погледни ме

Неделя, 22 Април 2018 / Гласът на детето
162
  • youtube.com
  • youtube.com
1 / 2

 

Мобилно приложение помага на деца с аутизъм


Мобилно приложение помага на деца с разстройства от аутистичния спектър да повишат концентрацията си, но също може да бъде полезно и насочващо за родителите на деца с необичайно поведение. Чрез игрите в него те могат да преценят дали детето им трябва да бъде насочено за оценка от специалист. 

"Look аt Me" е разработено от Samsung и представлява игра с шест мисии, които отнемат по около 20 минути занимания дневно.

Едно от предизвикателствата е децата да разпознаят настроенията на хората, изобразени на снимките, които се визуализират на екрана на устройството. Друга мисия е да отговорят с правилното изражение на лицето си, което да съответства на представената от приложението ситуация, съобщава pcworld.bg.

Тези игри изискват концентрация и фокусиране, но най-важното е, че помага за развиване на липсващия при децата с аутизъм зрителен контакт. В зависимост от това как играчът се е справил, получава определен брой точки и други специални награди.

От Samsung съобщиха, че приложението вече е помогнало на около 60% от 20 деца, които са се възползвали от него за период от 8 седмици. Autism Speaks Canada предоставиха 200 Samsung Galaxy Tab S устройства на семейства, в които има деца аутисти, и разбира се на тях вече беше инсталирано приложението “Look at Me”.

Важно е да отбележим, че приложението се поддържа единствено от Galaxy устройства и може да бъде изтеглено от Google Play Store. 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Погледни ме, мобилно приложение, аутизъм

StreetBoard

Съветът за сигурност на ООН се събира заради химическата атака в Сирия

Сряда, 05 Април 2017 / Общество
Съветът за сигурност на ООН се събира на извънредно заседание, за да обсъди предполагаемата химическа атака срещу контролирания от сирийските бунтовници град Хан Шейхун в провинция Идлиб, съобщава БНТ. Заседанието се свиква по искане на Великобритания и Франция, които вчера представиха проект [...]

11,4% от българите с тревожни разстройства

Неделя, 09 Октомври 2016 / Общество
Сред първите симптоми за наличието на проблеми са безсънието, честата умора, лошото настроение, раздразнителността   11,4% от българите страдат от тревожни разстройства. Това показват данни на Световната здравна организация, съобщава „Дарик“. 6,2% от българите страдат о [...]