Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Синдикат иска връщането на оценката за поведение

Сряда, 02 Февуари 2022 / В клас
1392
  • pixabay.com

Поводът е ескалиращата агресия в училищата

 

От Синдикат „Образование“ предлагат отново да се върнат оценките за дисциплина и поведение. Повод е дебатът трябва ли да има наказания за видеозаписи с агресивни прояви, публикувани в социалните мрежи.

В борбата за превенция на агресията първо трябва да научим учениците на правила и толерантност, без изключения и компромиси. Учителят, разбираемо, има водещата роля в този процес, но най-важно е той да усеща не обвиненията, а подкрепата на институциите, на организациите и на цялото българско общество, посочват от организацията.

Синдикатът подкрепя наказателната отговорност към всички, които качват дигитални материали с насилие над деца и ученици. Но, за да се появи подобен клип, това означава, че агресията между учениците е придобила осезателно високи нива, посочват оттам. И призовават отново да има оценка за дисциплина или поведение в училищата. Според представителите на учителската общност по този начин ще бъде възможно преподавателите да възпитават. Защото сега очевидно не е така поради прекомерната публичност на работата на учителя, поради институционалния натиск към всяко възпитателно действие и решение на учителя, поради нарастващия родителски рекет.

 

Вижте още:

Как да помогнем на детето си да се защити от хулиганите?

Има ли родени престъпници?

 

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

училища, агресия, насилие, видео, учители, ученици, синдикат

StreetBoard

Следващият юмрук - в твоето лице

Четвъртък, 27 Октомври 2016 / Общество
Болезнено очевидно е, че:Живеем в държава, в която правилата са заменени с юмруци. В държава, в която бездействието на отговорните институции, може да стигне до там, че пред парламента - символ на държавността - председателят на най-голямата и най-стара правозащитна организация в България да б [...]

70% от продуктите в супермаркетите са български

Четвъртък, 12 Декември 2019 / Общество
38% от  собствените марки на Billa, Kaufland, Lidl и T MARKET са произведени от наши фирми   Повече от 67% от асортимента в основните хранителни категории в Billa, Kaufland, Lidl и T MARKET се състои от български продукти. Този дял е най-висок при месните продукти – 76%, след [...]