Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Синдикат иска връщането на оценката за поведение

Сряда, 02 Февуари 2022 / В клас
1508
  • pixabay.com

Поводът е ескалиращата агресия в училищата

 

От Синдикат „Образование“ предлагат отново да се върнат оценките за дисциплина и поведение. Повод е дебатът трябва ли да има наказания за видеозаписи с агресивни прояви, публикувани в социалните мрежи.

В борбата за превенция на агресията първо трябва да научим учениците на правила и толерантност, без изключения и компромиси. Учителят, разбираемо, има водещата роля в този процес, но най-важно е той да усеща не обвиненията, а подкрепата на институциите, на организациите и на цялото българско общество, посочват от организацията.

Синдикатът подкрепя наказателната отговорност към всички, които качват дигитални материали с насилие над деца и ученици. Но, за да се появи подобен клип, това означава, че агресията между учениците е придобила осезателно високи нива, посочват оттам. И призовават отново да има оценка за дисциплина или поведение в училищата. Според представителите на учителската общност по този начин ще бъде възможно преподавателите да възпитават. Защото сега очевидно не е така поради прекомерната публичност на работата на учителя, поради институционалния натиск към всяко възпитателно действие и решение на учителя, поради нарастващия родителски рекет.

 

Вижте още:

Как да помогнем на детето си да се защити от хулиганите?

Има ли родени престъпници?

 

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

училища, агресия, насилие, видео, учители, ученици, синдикат

Street of Art

Къде живеят лападундите и тънкофините

Вторник, 09 Юни 2020 / Под прожектора
Повестта на Андре Мороа увлича малки и пораснали деца   Вечеряли ли сте някога в Лапабург? А случайно да сте обикаляли из уличките на Клечоград? Знаете ли кои са крал Шкембан, професор Благофин и президентът Крамолин? А децата ви знаят ли? Сега е моментът да ги пратите на пътешествие из [...]

Годината на Земния глиган

Петък, 04 Януари 2019 / Стил
  Прасето е символ на плодородието и на късмета. Какво ни очаква според китайския хороскоп?    Китайската нова година започва във вторник 5.02.2019г. и приключва на 24.01.2020г. Тя ще премине по знака на Земния глиган (или свиня) - последната, дванадесета зодия от китайския х [...]