Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Синдикат иска връщането на оценката за поведение

Сряда, 02 Февуари 2022 / В клас
1270
  • pixabay.com

Поводът е ескалиращата агресия в училищата

 

От Синдикат „Образование“ предлагат отново да се върнат оценките за дисциплина и поведение. Повод е дебатът трябва ли да има наказания за видеозаписи с агресивни прояви, публикувани в социалните мрежи.

В борбата за превенция на агресията първо трябва да научим учениците на правила и толерантност, без изключения и компромиси. Учителят, разбираемо, има водещата роля в този процес, но най-важно е той да усеща не обвиненията, а подкрепата на институциите, на организациите и на цялото българско общество, посочват от организацията.

Синдикатът подкрепя наказателната отговорност към всички, които качват дигитални материали с насилие над деца и ученици. Но, за да се появи подобен клип, това означава, че агресията между учениците е придобила осезателно високи нива, посочват оттам. И призовават отново да има оценка за дисциплина или поведение в училищата. Според представителите на учителската общност по този начин ще бъде възможно преподавателите да възпитават. Защото сега очевидно не е така поради прекомерната публичност на работата на учителя, поради институционалния натиск към всяко възпитателно действие и решение на учителя, поради нарастващия родителски рекет.

 

Вижте още:

Как да помогнем на детето си да се защити от хулиганите?

Има ли родени престъпници?

 

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

училища, агресия, насилие, видео, учители, ученици, синдикат

StreetInside

Еволюцията и човешкото съзнание: въпроси без отговор

Понеделник, 25 Юли 2016 / На предела
Интелектът възниква в резултат на генетична катастрофа   Това е най-честото заключение сред изследователите, които изучават човешката еволюция. Техните проучвания трябва също да отговорят на въпроса защо мозъкът остава нещо като спящ великан и въпреки всички важни задачи, които изпълня [...]

За търсачите на промяната в себе си

Вторник, 19 Април 2016 / Към себе си
Знанието не означава непременно осъзнаване, а осъзнаването не е задължително обвързано с промяна в действията     Ако се надявате тази статия да ви даде ценна информация, която да промени някакви ситуации в живота ви, вероятно сте от онези гладни колекционери, за които тя е писана [...]