Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Връщат всички ученици в клас от понеделник

Четвъртък, 02 Декември 2021 / В клас
244
  • БГНЕС

Децата ще бъдат тествани само веднъж седмично

 

Всички ученици от 1-ви до 12-и клас ще се върнат в училище от понеделник, заяви здравният министър Стойчо Кацаров. Те ще бъдат изследвани веднъж седмично с наличните тестове.

„Експертите смятат, че вместо два пъти може да се прави еднократно тестване в началото на седмицата. Това вероятно увеличава леко риска, но това е пренебрежимо малко повишение на риска, не представлява сериозна опасност за цялостната епидемична ситуация“, каза здравният министър, цитиран от БНР. И добави, че необходимите количества от тестовете са съгласувани с Министерството на образованието и науката.

От МОН обявиха, че има нужда от още над 150 000 неинвазивни теста, дори ако децата са тестват само веднъж в седмицата.

От ведомството допълват, че повече от 678 000 са всички ученици в страната без област Кърджали, в която заболяемостта е под 250 на 100 000 души население и училищата са отворени без тестване. В момента министерството разполага с малко повече от 520 000 теста, като 430 660 от тях са разпределени в училищата и все още не са използвани. 

В склада на БЧК са налични 89 600 теста. Към момента няма никакви налични тестове за изследване на учениците на 13 декември.

"Тези, които в момента са в склада на БЧК и тези, които са разпределени на Министерство на образованието и науката, са достатъчни, така че в следващата и по-следващата седмица децата да бъдат тествани", отговори здравният министър Кацаров.

 

Вижте още/

Дистанционното обучение: Ножицата между учениците се разтваря

Намалиха учебния материал за матурите

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ученици, училища, онлайн обучение, присъствено, МОН, МЗ, тестове

StreetBoard

Зареждай докато караш

Понеделник, 16 Април 2018 / Истории от града
  В Швеция изпитват път за електромобили, който осигурява електричество по време на движението   В Швеция построиха първия по рода си път, който позволява на електрическите автомобили да се зареждат, докато са в движение. Проектът е разработен от консорциума eRoadArlanda и се осн [...]

Човечеството е застрашено заради злоупотребата с природата

Събота, 24 Март 2018 / Общество
Смъртта на последния в света бял мъжки носорог е само един от многото примери Човечеството рискува собственото си благополучие, като прекомерно експлоатира и уврежда даровете на природата, сочат резултатите от подробно изследване, което предупреждава, че животински и растителни видове намал [...]