Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Най-умната жена в света

Неделя, 21 Май 2017 / Българи от ново време
556
  • сн. БСК

Да си умен не е достатъчно, трябва да си мъдър, казва Даниела Симидчиева

 

Даниела Симидчиева е най-интелигентната жена в света - има по-висок коефициент на интелигентност от Бил Гейтс и Стивън Хокинг. На теста за интелигентност Даниела Симидчиева е достигнала рекордните 192 точки от максимум 200. Таван, който не е достиган вече 14 години. В българската действителност обаче най-умната жена на Земята е била и безработна близо година, налагало й се е да чисти входове, за да може да си плаща наема. Според нея връзка между високата интелигентност и материалното благополучие няма.


"Максимумът е 200 и то теоритично т.е. 200 е недостижимо поне по тестовете на Джон Рейвън, по които аз съм се явявала за да изследвам своето IQ. Според мен не всеки човек, дори и да има потенциал, този потенциал му е даден за да стане гений или нещо подобно", разказва Даниела пред ТВ Европа.

Даниела Симидчиева  няма научни титли и световни открития, работи в БСК и казва, че е щастлива от това. Докато търсела работа, на няколко места усетила, че хората се страхуват, че ако я наемат, може би ще се опитва да им дава акъл. „Не знам какъв беше страхът, но подобно усещане имаше - някаква студенина, някаква бариера, нещо, което ме държи по-встрани", допълва Даниела Симидчиева.
Пробва се и в политиката, като кандидат за вицепрезиеднт през 2011 година. В двойка с Красимир Каракачанов.
"От допира ми до политиката останах с усещането, че съм погалила змия - жените ще ме разберат, мъжете не знам дали имат същото усещане. Така че нямам желание да повторя този опит"., разказва тя.

Пътят към щастието намерила в духовните неща: "Вие виждате светът към какво върви - нещо се е сбъркало и се сбъркало, според мен, този стремеж парите и материалното да бъдат господар над всичко. Аз мисля, че това е грешката на цивилизацията".
Казва, че е богата, защото има три дъщери. На които не спира да повтаря, че да си умен е едно, но да си мъдър е всичко.
.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Даниела Симидчиева, интелигентност, БСК

StreetInside

Онлайн платформа ще помага на българи, връщащи се от чужбина

Вторник, 04 Февуари 2020 / Кариера
Гид към България представя практична информация за хора с опит в чужбина   Нова платформа „Гид към България“ ще помага на българи, които са живели в чужбина, да се ориентират как да намерят работа, училище за децата си, здравни или финансови услуги и изобщо всичко свързано с [...]

На път

Петък, 11 Ноември 2016 / Към себе си
„Млади автори“: Може би накрая ще установя, че съм това, което винаги съм търсил     На път съм. Себе си търся! Няма по-вълнуващо пътуване от това. Не зная кога точно започна и откъде. В него няма отправна точка нито пътеводна звезда. Пред себе си не съзирам примери ж [...]