Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Най-умната жена в света

Неделя, 21 Май 2017 / Българи от ново време
452
  • сн. БСК

Да си умен не е достатъчно, трябва да си мъдър, казва Даниела Симидчиева

 

Даниела Симидчиева е най-интелигентната жена в света - има по-висок коефициент на интелигентност от Бил Гейтс и Стивън Хокинг. На теста за интелигентност Даниела Симидчиева е достигнала рекордните 192 точки от максимум 200. Таван, който не е достиган вече 14 години. В българската действителност обаче най-умната жена на Земята е била и безработна близо година, налагало й се е да чисти входове, за да може да си плаща наема. Според нея връзка между високата интелигентност и материалното благополучие няма.


"Максимумът е 200 и то теоритично т.е. 200 е недостижимо поне по тестовете на Джон Рейвън, по които аз съм се явявала за да изследвам своето IQ. Според мен не всеки човек, дори и да има потенциал, този потенциал му е даден за да стане гений или нещо подобно", разказва Даниела пред ТВ Европа.

Даниела Симидчиева  няма научни титли и световни открития, работи в БСК и казва, че е щастлива от това. Докато търсела работа, на няколко места усетила, че хората се страхуват, че ако я наемат, може би ще се опитва да им дава акъл. „Не знам какъв беше страхът, но подобно усещане имаше - някаква студенина, някаква бариера, нещо, което ме държи по-встрани", допълва Даниела Симидчиева.
Пробва се и в политиката, като кандидат за вицепрезиеднт през 2011 година. В двойка с Красимир Каракачанов.
"От допира ми до политиката останах с усещането, че съм погалила змия - жените ще ме разберат, мъжете не знам дали имат същото усещане. Така че нямам желание да повторя този опит"., разказва тя.

Пътят към щастието намерила в духовните неща: "Вие виждате светът към какво върви - нещо се е сбъркало и се сбъркало, според мен, този стремеж парите и материалното да бъдат господар над всичко. Аз мисля, че това е грешката на цивилизацията".
Казва, че е богата, защото има три дъщери. На които не спира да повтаря, че да си умен е едно, но да си мъдър е всичко.
.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Даниела Симидчиева, интелигентност, БСК

StreetInside

Разчистете целите си, за да ги постигнете

Събота, 11 Юни 2016 / Към себе си
Как да накараме големите и амбициозни планове наистина да заработят „За да откъснем себе си далеч от ежедневието, от навиците, от менталния мързел, който крие от нас странностите на реалността, ние трябва да получим нещо като истински здрав удар като от дебела сопа.” Йожен Йоне [...]

Метаморфозите на човешкия мозък

Вторник, 28 Август 2018 / На предела
Областите в мозъка не са постоянни и между тях има голяма конкуренция   Човекът, който открива възможността на мозъка да се променя и подобрява работата си всъщност прави това докато се опитва да докаже обратното. През 70-те години на миналия век създателят на програмата Fast ForWord Ма [...]