Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Бездомна котка стана адвокат

Четвъртък, 03 Октомври 2019 / Истории от града
175
  • cheezburger.com
1 / 3

Животното се скрило от дъжда и си намерило работа

 

За повечето амбициозни юристи да се доберат до адвокатската скамейка е сложно препятствие, но бразилец на име Леон намери път през задната врата – буквално.

Леон е бездомна котка, която за първи път привлича вниманието на бъдещите си работодатели, след като се промъква в адвокатската колегия, Ордена на адвокатите на Бразилия (ОАБ), за да избяга от дъжда. Бездомното коте било забелязвано да се мотае около рецепцията, а посетителите на сградата се оплаквали.

От организацията намерили нетрадиционен начин за справяне с проблема – наемат Леон като рецепционист, пише “Сабах”, цитиран от БГНЕС.

„За да избегне нови оплаквания, бордът взе решение да назначи котката като служител…, така че, сега нейният „официален служител“ е отговорен за посрещането на новодошлите (независимо дали им харесва или не) “, пише Джеанет Ларедо от OAБ в Инстаграм.

 

 

Ларедо споделя в мрежата снимка на синеоката котка с окачена на врата й официална лична карта с надпис: „Д-р Леон, адвокат“.

Публикацията за кратко време е споделена над 11 000 пъти и получава около 30 000 харесвания. Като награда за упорития му труд за промотиране на асоциацията, късметлията е повишен в ранг „адвокат“ с решение, взето от адвокатския съвет на ОАБ.

Говорителят на асоциацията по-късно обяви, че финализират документите за създаване на институт за правата на животните, наречен „Институт д-р Леон“.

“За съжаление не можем да приютим всички животни, така че ще основем НПО в града. Ще бъдем пример за подражание Бразилия“, заяви говорителят.

 

Вижте още:

Спасиха заклещена в капака на шахта катеричка

Забавни акции за спасяване на животни

Голдън ретривър спаси бебе коала

Хванати в кадър

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

котка, животни, любопитно, адвокат, Бразилия

Street of Hope

Скандалите с уволненията в СМГ продължават

Сряда, 16 Август 2017 / В клас
Министерството на образованието е настояло ръководството на математическата гимназия да върне освободените учители на работа   След като министърът на образованието Красимир Велчев обясни пред медиите как порочната практика за назначаване на млади учители на срочни договори за по една г [...]

Защо някои деца могат повече от други

Четвъртък, 06 Юли 2017 / В клас
  “О, ние постоянно правим проекти с учениците”   Срещам се много често с учители и директори. Повярвайте ми — всички до един правят проекти! Никой няма никакъв проблем с образователната система! Неотдавна се запознах с топ учител в топ училище в Ню Йорк. Ко [...]