Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Бездомна котка стана адвокат

Четвъртък, 03 Октомври 2019 / Истории от града
267
  • cheezburger.com
1 / 3

Животното се скрило от дъжда и си намерило работа

 

За повечето амбициозни юристи да се доберат до адвокатската скамейка е сложно препятствие, но бразилец на име Леон намери път през задната врата – буквално.

Леон е бездомна котка, която за първи път привлича вниманието на бъдещите си работодатели, след като се промъква в адвокатската колегия, Ордена на адвокатите на Бразилия (ОАБ), за да избяга от дъжда. Бездомното коте било забелязвано да се мотае около рецепцията, а посетителите на сградата се оплаквали.

От организацията намерили нетрадиционен начин за справяне с проблема – наемат Леон като рецепционист, пише “Сабах”, цитиран от БГНЕС.

„За да избегне нови оплаквания, бордът взе решение да назначи котката като служител…, така че, сега нейният „официален служител“ е отговорен за посрещането на новодошлите (независимо дали им харесва или не) “, пише Джеанет Ларедо от OAБ в Инстаграм.

 

 

Ларедо споделя в мрежата снимка на синеоката котка с окачена на врата й официална лична карта с надпис: „Д-р Леон, адвокат“.

Публикацията за кратко време е споделена над 11 000 пъти и получава около 30 000 харесвания. Като награда за упорития му труд за промотиране на асоциацията, късметлията е повишен в ранг „адвокат“ с решение, взето от адвокатския съвет на ОАБ.

Говорителят на асоциацията по-късно обяви, че финализират документите за създаване на институт за правата на животните, наречен „Институт д-р Леон“.

“За съжаление не можем да приютим всички животни, така че ще основем НПО в града. Ще бъдем пример за подражание Бразилия“, заяви говорителят.

 

Вижте още:

Спасиха заклещена в капака на шахта катеричка

Забавни акции за спасяване на животни

Голдън ретривър спаси бебе коала

Хванати в кадър

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

котка, животни, любопитно, адвокат, Бразилия

StreetInside

Как „работи“ връзката с духовното

Понеделник, 26 Септември 2016 / На предела
Висшият аз – обяснение на каузалното тяло чрез висшите съзнания   Висшият аз, духът, или висшето съзнание, каквото и наистина да разбирате под това, може да се обясни чрез лесен за разбиране модел, който може да опише защо някои събития се случват в живота и да даде отговор за тов [...]

На Водици наречете водата си

Четвъртък, 05 Януари 2017 / На предела
Магическо наричане на мълчана вода за сбъдване на желанията си   Настъпва нощта срещу Водици (Богоявление, Йордановден), една от най-магичните нощи на годината. Този голям български празник води началото си от дълбока древност. Свързан е с вярата в очистителната, целебна и магическа си [...]