Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Да помогнем на малката Калина

Четвъртък, 30 Май 2019 / Истории от града
254
  • facebook
  • facebook
1 / 2

Момиченце от Варна се нуждае от спешна трансплантация на черен дроб

 

Млади родители от Варна започнаха спешна кампания за набиране на средства, необходими за трансплантация на черен дроб на двумесечната им дъщеричка. Калина се ражда на 22 март и през първия месец на своя живот се развива добре. На 28-ми април обаче Калина получава вътрешен кръвоизлив и спешно я приемат в болница “Света Марина” във Варна. Кръвта ѝ не се съсирва в резултат на липсата на витамин К, стойностите на билирубин са твърде високи. Тези симптоми показват, че черният дроб и жлъчката не функционират правилно.

След консултации с различни специалисти в България и в Германия се потвърди тежката дианоза цироза на черния дроб. Цирозата (Фиброза III-IV степен) е в резултат на неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища), пишат във Facebook родителите на бебето Яна и Явор.
Според немските специалисти Калина се нуждае от спешна животоспасяваща чернодробна трансплантация, която трябва да се извърши до края на месец юли.

 

 

Сумата, необходима за трансплантацията, е 500 000 лева и семейството нямам възможност да я заплати.

„Надяваме се с вашата помощ да успеем и да съберем необходимите средства в срок! Въпреки сивия живот в болниците, ежедневните изследвания и процедури, болката и непрестанните системи, Калина е изпълнена с желание за живот и не се предава! Всеки ден тя ни дарява с безброй слънчеви усмивки, изучава ни със светлия си поглед, гука и ни говори по своя си начин, и няма търпение да порасне”, пишат Яна и Явор.

Ако искате да помогнете, ще намерите банковата сметка и други варианти в страницата на кампанията във Facebook. 

 

Вижте още: 

Шанс за живот: Цяла България спасява бебе

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Калина, трансплантация, черен дроб, бебе, кампания

StreetView

Езерото Керкини – светът на птиците

Вторник, 29 Май 2018 / Места
Когато искаме да се измъкнем от ежедневието, един практичен и лесен начин са еднодневните екскурзии. Не са скъпи и въпреки някои неудобства на организираното пътуване, със сигурност ще се заредите с нови впечатления. Пътуване от Кулата до езерото Керкини на цена от 25 лева е съвсем прилична о [...]

Тайнственият град на траките и македонските царе

Неделя, 14 Май 2017 / Места
Повече от 100 години учените са спорили къде е разположен античният град Хераклея Синтика   Продължават археологическите проучвания на античния град Хераклея Синтика близо до Рупите. През изминалата седмица са открити 8 нови помещения, за които се предполага, че са магазини, съобщи за Р [...]