Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Да помогнем на малката Калина

Четвъртък, 30 Май 2019 / Истории от града
318
  • facebook
  • facebook
1 / 2

Момиченце от Варна се нуждае от спешна трансплантация на черен дроб

 

Млади родители от Варна започнаха спешна кампания за набиране на средства, необходими за трансплантация на черен дроб на двумесечната им дъщеричка. Калина се ражда на 22 март и през първия месец на своя живот се развива добре. На 28-ми април обаче Калина получава вътрешен кръвоизлив и спешно я приемат в болница “Света Марина” във Варна. Кръвта ѝ не се съсирва в резултат на липсата на витамин К, стойностите на билирубин са твърде високи. Тези симптоми показват, че черният дроб и жлъчката не функционират правилно.

След консултации с различни специалисти в България и в Германия се потвърди тежката дианоза цироза на черния дроб. Цирозата (Фиброза III-IV степен) е в резултат на неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища), пишат във Facebook родителите на бебето Яна и Явор.
Според немските специалисти Калина се нуждае от спешна животоспасяваща чернодробна трансплантация, която трябва да се извърши до края на месец юли.

 

 

Сумата, необходима за трансплантацията, е 500 000 лева и семейството нямам възможност да я заплати.

„Надяваме се с вашата помощ да успеем и да съберем необходимите средства в срок! Въпреки сивия живот в болниците, ежедневните изследвания и процедури, болката и непрестанните системи, Калина е изпълнена с желание за живот и не се предава! Всеки ден тя ни дарява с безброй слънчеви усмивки, изучава ни със светлия си поглед, гука и ни говори по своя си начин, и няма търпение да порасне”, пишат Яна и Явор.

Ако искате да помогнете, ще намерите банковата сметка и други варианти в страницата на кампанията във Facebook. 

 

Вижте още: 

Шанс за живот: Цяла България спасява бебе

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Калина, трансплантация, черен дроб, бебе, кампания

StreetView

В Куба времето е спряло, но животът продължава

Неделя, 27 Ноември 2016 / Места
Въпреки огромните приходи от туризъм страната си остава в друго измерение и живее в различен ритъм     330 слънчеви дни в годината, най-ниска температура 26 градуса, 290 плажа, 1500 острова... Да, това е Куба, мястото вдъхновило Хемингуей да напише „Старецът и морето“ [...]

Енергийни места: Златолист

Сряда, 09 Август 2017 / Места
В църквата "Свети Георги" е живяла предшественицата на Ванга Преподобна Стойна    Златолист е малко селце в Санданско-Петричката котловина. Намира се на 32 км от Сандански, а за да стигнете до него, трябва да минете през Катунци. Пътят към Златолист не се препоръчва за ниски автомо [...]