Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Да помогнем на малката Калина

Четвъртък, 30 Май 2019 / Истории от града
189
  • facebook
  • facebook
1 / 2

Момиченце от Варна се нуждае от спешна трансплантация на черен дроб

 

Млади родители от Варна започнаха спешна кампания за набиране на средства, необходими за трансплантация на черен дроб на двумесечната им дъщеричка. Калина се ражда на 22 март и през първия месец на своя живот се развива добре. На 28-ми април обаче Калина получава вътрешен кръвоизлив и спешно я приемат в болница “Света Марина” във Варна. Кръвта ѝ не се съсирва в резултат на липсата на витамин К, стойностите на билирубин са твърде високи. Тези симптоми показват, че черният дроб и жлъчката не функционират правилно.

След консултации с различни специалисти в България и в Германия се потвърди тежката дианоза цироза на черния дроб. Цирозата (Фиброза III-IV степен) е в резултат на неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища), пишат във Facebook родителите на бебето Яна и Явор.
Според немските специалисти Калина се нуждае от спешна животоспасяваща чернодробна трансплантация, която трябва да се извърши до края на месец юли.

 

 

Сумата, необходима за трансплантацията, е 500 000 лева и семейството нямам възможност да я заплати.

„Надяваме се с вашата помощ да успеем и да съберем необходимите средства в срок! Въпреки сивия живот в болниците, ежедневните изследвания и процедури, болката и непрестанните системи, Калина е изпълнена с желание за живот и не се предава! Всеки ден тя ни дарява с безброй слънчеви усмивки, изучава ни със светлия си поглед, гука и ни говори по своя си начин, и няма търпение да порасне”, пишат Яна и Явор.

Ако искате да помогнете, ще намерите банковата сметка и други варианти в страницата на кампанията във Facebook. 

 

Вижте още: 

Шанс за живот: Цяла България спасява бебе

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Калина, трансплантация, черен дроб, бебе, кампания

Street of Hope

Диспраксия – синдромът на несръчното дете

Петък, 12 Октомври 2018 / Гласът на детето
Това е нарушение на изпълнението на задачи, които мозъкът разбира, но не успява да предаде по правилен начин   "Той ще се оправи, но докато се оправи ние сериозно ще се измъчим". Така ми отговори една майка на дете с диспраксия на опита да я окуража по приятелски. В онзи момент на 4-год [...]

Ами, ако детето ми е гей!

Четвъртък, 07 Юли 2016 / Родители
Отхвърлянето не работи, можем да помогнем на децата си единствено, когато се опитваме да ги разберем     Много пъти са ме питали дали ако момчето си играе с кукли, а момичето рита на игрището с момчетата, това не е признак за различна ориентация от общоприетата. Не, не е. Но е мно [...]