Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Изписаха пациентка с коронавирус на 100-тния й рожден ден

Сряда, 29 Април 2020 / Истории от града
228
  • today.rtl.lu

Рожденичката Жюлие Дьовил е гордостта на персонала в болницата в Източна Белгия 

 

Столетничка беше изписана от болница в Белгия навръх 100-тния си рожден ден. Рожденичката Жюлие Дьовил получи поздравления от персонала на болницата „Bois de l'Abbaye”, разказва АФП.

Жената, родена по време на епидемията от испански грип, отпразнува своята 100-годишнина през уикенда, а няколко дни преди това изследванията потвърдиха, че е успяла да победи COVID-19. Сега тя ще може да се върне обратно в дома за възрастни, където ще може да се срещне с близките си хора.

„Да, те ще дойдат утре”, възкликна жената на излизане от болницата, съпроводена от аплодисментите на персонала.

Медицинската сестра, която се е грижела за Дьовил по време на целия ѝ болничен престой, заяви, че излекуването ѝ е един от най-големите успехи на работещите в лечебното заведение.

Подобно на много други възрастни хора, столетницата е била диагностицирана с коронавирус, довели до затруднения с дишането, вследствие на което е приета в болница.

Възстановяването й продължило 19 дни и в крайна сметка е успяла да победи заразата.

Със 7 500 смъртни случая, основно сред хора над 75-годишна възраст, Белгия е сред най-засегнатите от пандемията държави.

 

Вижте още:

СЗО: Не чакайте скоро ваксина за COVID-19

Полски учени откриха как да забавят коронавируса

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

коронавирус, Covid19, столетничка, лечение, здраве

StreetInside

Прошката е егоистичен акт

Неделя, 18 Февуари 2018 / Към себе си
Да простите на някого означава да се откажете завинаги от всяка претенция за отмъщение   Прошката е егоистичен акт. Когато прощаваш, го правиш заради себе си и другият може дори да не знае. Да държите някого отговорен за действията му означава да ги забележите и да разговаряте с него за [...]

Различните поколения „духовни воини”

Понеделник, 30 Януари 2017 / На предела
Индиго хора се раждат много години преди да се заговори за особеностите на тези деца, но всяка следваща генерация е по-съвършена   Индиго децата са различни от останалите, често имат проблеми в общуването и ги обединява задачата да помогнат в духовното пробуждане на света.  Това е [...]