Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Огнеборци в снега

Сряда, 11 Януари 2017 / Истории от града
258
  • сн. Elica Kadreva

Софийски пожарникари помогнаха на възрастен човек да дочака линейка в студа

 

Софийски пожарникари станаха известни в социалната мрежа Facebook след като помогнаха на възрастен човек, паднал на улицата. Те го качили в пожарната заедно с двете възрастни жени, които го придружавали и изчакали да дойде линейка.

Историята става известна след като Елица Къдрева, която става свидетел на случката, разказва историята в мрежата.
„Един дядо и две баби минаваха по тротоара и мъкнеха с тях количка с доста голяма чанта. Не знам дали са неразумни или не са имали избор, за да излязат в тоя кучешки студ, но както и да е. В един момент дядото падна, бабите се опитаха да му помогнат, за да го вдигнат, но без успех. Може би му прилоша, не знам. Тъкмо се чудех какво да предприемем, обаче не се наложи. В този момент мина пожарна кола и едната баба и помаха. В първия момент си помислих, че просто ще отминат, но грешах. Спряха колата и веднага изскочиха 5, 6 момчета. Отидоха при дядото и бабите попитаха ги нещо, веднага върнаха колата назад и ги качиха в пожарната на ръце, като ги пренесоха като малки деца. След това останаха навън в този вятър и студ близо 1ч., защото в колата нямаше място за всички, докато най- накрая дойде линейката. Пренесоха отново дядото на ръце до носилката и помогнаха и на бабите да се качат. Не си тръгнаха докато линейката не потегли“, разказва Елица Къдрева.

Тя казва, че дори се е разплакала, защото в последно толкова време сме свикнали с лошото около нас, че няма как да не се развълнуваме от доброто.
Огнеборците са минавали случайно на връщане от пожар, а мъжът, на когото са помогнали, се оказва диабетик, на който му е прилошало.

„Просто си свършихме работата, нищо друго. Това ни е ежедневие”, споделя старши пожарникар Валентин Владов пред bTV. Колегата му Веселин Ченков казва, че за тях е важно удовлетворението, че са свършили работата си.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

огнеборци, пожарникари, сняг, припаднал човек

Street of Art

AN-THEOS в София

Сряда, 29 Юни 2016 / Под прожектора
Румънската фолк метъл банда е добре известна у нас    На 19 ноември 2016 г. в клуб Live & Loud ще се състои дългоочакваното хедлайнерско шоу на фолк метъл групата AN-THEOS, съобщиха организаторите ICREATIVE EVENTS. Групата е популярна сред меломаните в България и вече има учас [...]

Какво символизира баницата?

Четвъртък, 21 Декември 2017 / Хранене и Здраве
Баницата е най-известното традиционно българско ястие   Баницата е много повече от храна. Като част от традициите тя е символ на семейството и неизменна част от празничната трапеза. Смята се, че името произлиза от православната форма „Гъбаница” което означава сгъвам, н [...]