Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Йога вкъщи

Неделя, 02 Октомври 2016 / Хранене и Здраве
1767
  • brjunetka.ru

 

Няколко лесни упражнения, които отнемат 10 минути на ден, но ще ви подмладят 

 

Движението е едно от най-важните неща за доброто настроение и здраве, но не винаги имаме достатъчно време да тренираме по-усилено. Затова ето няколко упражнения за раздвижване вкъщи, които ще ви отнемат по 10 минути на ден, но ще подмладят тялото и духа ви и ще ви заредят с енергия, но най-важният ефект е преодоляването на ежедневния стрес. Понякога е по-добре да отделяме по малко време всеки ден, отколкото да чакаме да се освободим за няколко часа. Ето упражненията, препоръчани от fitwell.bg:

Първо трябва да загреете малко, а след това стремежът е във всяка поза да останете около минута. Ако ви е трудно да задържате по толкова, започнете с няколко секунди и постепенно увеличавайте времето.

След като загреете започнете с поза за баланс и концентрация, която ще уравновеси нервната система и ще укрепи мускулите на целите крака.

 

По-лесен вариант като за начинаещи

 

 

Това е по-трудният вариант, който изисква по-сериозна концентрация 

 

Задръжте по 1 минута на крак, като съсредоточите погледа върху неподвижна точка на нивото на очите. Може да държите ръцете и пред сърцето.

 

Полусвещ

 

След нея легнете по гръб и направете "свещ" или "полусвещ". Задръжте статично в позата за минута.

 

Риба 

 

Продължете с "риба" или "камила". Те ще засилят ефекта на предната поза и ще извият врата в обратна посока, като по този начин ще освободят мускулното напрежение в него.

 

Камила 

 

Позите подмладяват и увеличават жизнеността. Отново една минутка е напълно достатъчна.

След това направете "главоколянна поза". Останете минута в нея.

 

Главоколянна поза (вариант)

 

Завършете с поза, усукваща гръбнака. Предлагам ви "странична извивка". Направете я в двете посоки, като задържате по минута. Дръжте долния крак изправен, ако ви е трудно със свит.

 

 

Завършете с кратко отпускане (релаксация) по гръб. Ако се налага, почивайте и между сеасаните.

 

Вижте още:

Чуйте себе си  

Стегнато тяло с едно упражнение

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

йога, упражнения, стрес, хармония, здраве

Street of Hope

Йога и дихателни упражнения помагат на деца с дефицит на вниманието

Неделя, 06 Юни 2021 / Гласът на детето
Ефектите върху регулацията и самоконтрола са дълготайни   Йогата и дихателните упражнения имат положителен ефект върху децата със Синдром с дефицит на внимание и хиперактивност. След участие в специални часове посветени на тези практики, децата подобряват способността си да управляват в [...]

Брутален побой над 2-годишно дете

Петък, 10 Февуари 2017 / Гласът на детето
Насилието над деца най-често се случва в семейството   Пореден случай на брутално насилие над дете – двегодишно момченце от Ихтиман е прието в „Пирогов“ с опасност за живот след побой. Детето е с фрактура на черепа и е в кома, съобщи д-р Христо Пседерски, началник на [...]