Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Шофьор отказал да качи аутист в автобуса

Сряда, 08 Март 2017 / Истории от града
322
  • btvnovinite.bg

23-годишният младеж остава цяла нощ на автогарата във Варна 

 

Шофьор на автобус е отказал да качи млад мъж с аутизъм от Варна до София, въпреки че той имал билет, твърди неговата майка пред bTV. Случката се разиграла през в нощта срещу 6 март, а младият мъж останал сам на автогарата до сутринта.

23-годишният Йордан страда от Синдрома на Аспергер - вид аутизъм, при който хората са със средно и над средно ниво на интелигентност.

Той бил на гости във Варна, но не могъл да се прибере в София - купил билет, но шофьорът отказал да го качи, разказва майката.

Тя се опитала да говори с шофьора, но никой не пожелал да я чуе.

Синът й останал цяла нощ сам на автогарата и се качил на следващия автобус чак на другата сутрин.

Пред bTV превозвачът представя друга версия. „Появява се мъж във видимо неадекватно състояние, с опикани дрехи, с вилица в едната ръка, в другата - торбичка с мръсни ножове и чинии. При поискване на билета, мъжът се обръща и си тръгва и с това приключва всичко”, обясни Георги Атанасов, изпълнителен директор на автобусната фирма.

Майката на момчето отговори, че това са долни инсинуации. 

Като резултат от разгласяването на случая фирмата превозвач е пуснала в съда жалба за клевета и ще съди семейството за уронване на престижа. 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

автобус, аутист, дискриминация

StreetView

Кафявите мечки в Аляска стават вегетарианци

Събота, 02 Септември 2017 / Места
  Заради глобалното затопляне сезонът на бъза започна в края на юли    Кафявите мечки на остров Кодиак в Аляска предпочитат да ядат плодове вместо сьомга, след като заради високите температури тази година любимият им бъз узря по-рано, съобщава в. "Индипендънт", цитиран от БТА [...]

НАСА откри планети с условия за живот

Четвъртък, 23 Февуари 2017 / Места
Надеждите на учените са, че ще открият и други обитатели на Вселената   От Американската космическа агенция НАСА съобщиха, че са открили планетарна система с най-малко седем планети с размерите на Земята. На поне три от тях има условия за развитието на живот, а температурите са бл [...]