Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Шофьор отказал да качи аутист в автобуса

Сряда, 08 Март 2017 / Истории от града
418
  • btvnovinite.bg

23-годишният младеж остава цяла нощ на автогарата във Варна 

 

Шофьор на автобус е отказал да качи млад мъж с аутизъм от Варна до София, въпреки че той имал билет, твърди неговата майка пред bTV. Случката се разиграла през в нощта срещу 6 март, а младият мъж останал сам на автогарата до сутринта.

23-годишният Йордан страда от Синдрома на Аспергер - вид аутизъм, при който хората са със средно и над средно ниво на интелигентност.

Той бил на гости във Варна, но не могъл да се прибере в София - купил билет, но шофьорът отказал да го качи, разказва майката.

Тя се опитала да говори с шофьора, но никой не пожелал да я чуе.

Синът й останал цяла нощ сам на автогарата и се качил на следващия автобус чак на другата сутрин.

Пред bTV превозвачът представя друга версия. „Появява се мъж във видимо неадекватно състояние, с опикани дрехи, с вилица в едната ръка, в другата - торбичка с мръсни ножове и чинии. При поискване на билета, мъжът се обръща и си тръгва и с това приключва всичко”, обясни Георги Атанасов, изпълнителен директор на автобусната фирма.

Майката на момчето отговори, че това са долни инсинуации. 

Като резултат от разгласяването на случая фирмата превозвач е пуснала в съда жалба за клевета и ще съди семейството за уронване на престижа. 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

автобус, аутист, дискриминация

StreetInside

Следвай сърцето си

Неделя, 08 Април 2018 / Към себе си
Имаме ли избор, или животът ни е предначертан?   Вселената е пълна с много повече чудеса, отколкото изобщо можем да си представим. Замислена е толкова прекрасно, че във всеки един момент получаваме уроците, от които се нуждаем, от останалите участници в живота ни. От духовните учители [...]

Мантра мениджър или лидер

Сряда, 08 Юни 2016 / Кариера
  Защо обичате промяната, освен когато се нуждаете от промяна     „В дългосрочен план, ние оформяме живота си и оформяме себе си. Процесът никога не свършва, докато умрем. И изборите, които правим, са в крайна сметка наша собствена отговорност.“ Елинор Рузвелт [...]