Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Откриха следи от Кехлибарената стая в Германия

Вторник, 17 Октомври 2017 / Приключения
620
  • chronicle.bg

Може би осмото чудо на света се намира в пещера в Рудните планини 

 

Трима немски изследователи са открили следи, водещи към отдавна изгубената Кехлибарена стая. Според тях тя е скрита в една от пещерите в Рудните планини, намиращи се на юг от Саксония, недалеч от Дрезден, съобщава в. "Билд", цитиран от DarikNews. 

Претърсването на локацията 73-годишният Леонард Блуме, 67-годишният Гюнтер Екард и 71-годишния Питър Лор започват след сигнал от свой "надежден източник", който им подшушва, че тя се намира именно там. С помощта на радар Лор сканира цялата почва в "Пещерата на принца" и открива големи кухини, наподобяващи бункер.

По стените открихме и следи от стоманени въжета, които се използват за пускане на тежки товари в дълбочина. Според георадара под пещерата има дори скрита системна от тайни тунели, датираща от 1835 година", отбелязва пък Екард, който допълва, че е имало опити за умишлено взривяване на пещерата с цел срутване .

В областта вече са започнали разкопките в търсене на кехлибареното съкровище.
Кехлибарената стая бива създадена през XVIII в. от немски майстори по поръчка на пруския крал Фридрих Вилхелм I, който иска да направи подарък на тогавашния си съюзник руския цар Петър I. Великолепното творение представлява стая в Екатерининския дворец, облицована изцяло със стотици кехлибарени панели със златен кант и огледала, блестящи на светлината.По-късно, през 1755 г. , императрица Елисавета Петровна заповядва Кехлибарената стая да се разглоби и премести в Царское село. Там тя остава до 1941 година, когато нацистите я отмъкват и я занасят в Кьонигсберг. След падането на Германия във войната "осмото чудо на света" окончателно изчезва. 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Кехлибарена стая, Рудните планини, Саксония, Германия

StreetInside

Планетариум и екологична батерия си поделят наградата "Предприемачи в науката"

Четвъртък, 19 Декември 2019 / Кариера
Конкурсът на Фондация „Карол Знание“ се провежда за втора година при все по-сериозна конкуренция   Изграждане на планетариум в София и производство на екологична батерия за морския и речния транспорт – това са двата проекта, които си разделят наградата от 30 [...]

Кръст за защита от нападение

Понеделник, 30 Май 2016 / На предела
  Още една техника за психическа защита, но трябва да внимавате с нея   Ако сте сигурни, че някой източва енергията ви или ви въздейства разрушително чрез агресията си, това е още един метод за психическа самозащита. Тази техника е наречена „кръст“. Тя е нещо като &b [...]