Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Щъркел не изостави малките си в горящото гнездо

Сряда, 05 Юни 2019 / Истории от града
177

Майката и бебетата са настанени в спасителен център в Румъния

 

Впечатляваща храброст и себеотдаденост демонстрира женски щъркел в Румъния, който прие буквално да изгори, но да спаси малките си, съобщи телевизия „Про ТВ”,  цитирана от bTV.

Поройните дъждове, градушките и гръмотевичните бури отнеха живота на много птици в северната ни съседка. Подобна щяла да бъде съдбата и на четири щъркелчета в Сибиу, след като мълния подпалила гнездото им.

 

 

Майка им обаче разперила крила и така ги опазила от пламъците до идването на пожарникарите.

Тя и малките са настанени в спасителен център. Щъркелчетата са в относително добро състояние и след няколко седмици ще са напълно здрави.

 

Вижте още:

Щъркел остана без дом, гнездото му било опасно

Всички спасяват щъркелите

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

щъркел, глездо, пожар, птица, спасени птици

StreetInside

На път

Петък, 11 Ноември 2016 / Към себе си
„Млади автори“: Може би накрая ще установя, че съм това, което винаги съм търсил     На път съм. Себе си търся! Няма по-вълнуващо пътуване от това. Не зная кога точно започна и откъде. В него няма отправна точка нито пътеводна звезда. Пред себе си не съзирам примери ж [...]

Чуйте себе си

Събота, 01 Октомври 2016 / Към себе си
Позволете си да се радвате безусловно, без тази радост да зависи от нещата около вас    Намираме Цвета да провежда час по йога с няколко души на тревата в Градската градина в София. Всички те изпълняват с интерес заръките й и йога упражнения, които на пръв поглед изглеждат непосилн [...]