Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Щъркел не изостави малките си в горящото гнездо

Сряда, 05 Юни 2019 / Истории от града
209

Майката и бебетата са настанени в спасителен център в Румъния

 

Впечатляваща храброст и себеотдаденост демонстрира женски щъркел в Румъния, който прие буквално да изгори, но да спаси малките си, съобщи телевизия „Про ТВ”,  цитирана от bTV.

Поройните дъждове, градушките и гръмотевичните бури отнеха живота на много птици в северната ни съседка. Подобна щяла да бъде съдбата и на четири щъркелчета в Сибиу, след като мълния подпалила гнездото им.

 

 

Майка им обаче разперила крила и така ги опазила от пламъците до идването на пожарникарите.

Тя и малките са настанени в спасителен център. Щъркелчетата са в относително добро състояние и след няколко седмици ще са напълно здрави.

 

Вижте още:

Щъркел остана без дом, гнездото му било опасно

Всички спасяват щъркелите

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

щъркел, глездо, пожар, птица, спасени птици

StreetView

Любляна - Зелената столица на Европа

Четвъртък, 16 Февуари 2017 / Места
 Градът е първи и единствен в Централна и Югоизточна Европа, който получава тази чест   Ако сте сред нарастващия напоследък брой хора, които избират да посетят словенската столица Любляна е много вероятно да разберете сами, че най-силният градски шум от трафик в стария център [...]

Българите на Еверест

Събота, 19 Май 2018 / Приключения
  14 българи стъпиха на най-високия връх от 1984 година досега, но не всички се върнаха    Българинът Слави Несторов е изкачил връх Еверест с благотворителна кауза на 19 май. Той започва експедицията си в началото на май, а целта му е да привлече вниманието към заболяван [...]