Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Щъркел не изостави малките си в горящото гнездо

Сряда, 05 Юни 2019 / Истории от града
254

Майката и бебетата са настанени в спасителен център в Румъния

 

Впечатляваща храброст и себеотдаденост демонстрира женски щъркел в Румъния, който прие буквално да изгори, но да спаси малките си, съобщи телевизия „Про ТВ”,  цитирана от bTV.

Поройните дъждове, градушките и гръмотевичните бури отнеха живота на много птици в северната ни съседка. Подобна щяла да бъде съдбата и на четири щъркелчета в Сибиу, след като мълния подпалила гнездото им.

 

 

Майка им обаче разперила крила и така ги опазила от пламъците до идването на пожарникарите.

Тя и малките са настанени в спасителен център. Щъркелчетата са в относително добро състояние и след няколко седмици ще са напълно здрави.

 

Вижте още:

Щъркел остана без дом, гнездото му било опасно

Всички спасяват щъркелите

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

щъркел, глездо, пожар, птица, спасени птици

Street of Hope

Пренебрегваните деца се превръщат в пренебрегвани възрастни

Петък, 14 Юли 2017 / Родители
Задоволяването на детските капризи и купуването на скъпи играчки по никакъв начин не може да замени времето, прекарано с децата   Липсата на внимание в семейството винаги се отразява на децата, а когато те са пренебрегвани от родителите си, не могат да създадат здрави връзки като възрас [...]

Възпитанието – ролята на учителя

Сряда, 10 Юли 2019 / В клас
30 години българското училище беше отдалечено от възпитателната си функция   За възпитанието винаги говорим с повишен патос и го канонизираме като светец на образованието и успехите. И в говоренето, с малки изключения, няма разлика как сме го правили преди векове и днес. Възпитанието в [...]