Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

„Сотбис“ няма да предлага предмети от рог на носорог

Неделя, 25 Ноември 2018 / Общество
176
  • pixabay.com

Аукционната къща осъжда бракониерството и търговията със застрашени видове

 

“Сотбис” реши да сложи край на продажбата на предмети, изработени от рог на носорог и изтегли три артефакта от търга си в Хонконг следващата седмица, след призив на природозащитни групи, съобщава АФП, цитирана от БГНЕС.

„Компанията няма да предлага на вниманието на ценителите предмети, изработени от кост на носорог за в бъдеще“, заяви Никълъс Чоу, ръководителят на аукционната къща за азиатския регион.

„Сотбис осъжда бракониерството и търговията със застрашени видове и силно поддържа опазването на природата и подкрепя усилията за опазването на застрашените от изчезване животни“, подчертава той в изявление. Решението на „Сотбис“ идва само дни след като друга аукционна къща - „Бонамс“ отмени търг в Хонконг, на който трябваше да бъдат продадени 21 предмета, изработени от рог на носорог, оценени за над 3,87 милиона долара. За спирането на продажбата повлия отворено писмо на 37 природозащитни организации, които призоваха аукционната къща да прекрати тази „неетична“ практика. Преди това аукционна къща „Кристис“ спря продажбите на предмети, изработени от рог на носорог.

 

Вижте още:

Човечеството е застрашено заради злоупотребата с природата

Резерватът Селъс в Танзания

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Сотбис, рог на носорог, застрашени видове, бракониерство, природа, животни

Street of Hope

Моля, не помагайте на децата ми

Четвъртък, 16 Март 2017 / Родители
“Аз не си седя тук, на цели 5 метра от децата ми, защото прекалено много ме мързи да стана и да им помогна да изкачат стълбата …”   Към другите родители в парка: “Скъпи родители, Моля, не изкачвайте дъщерите ми до върха на стълбата, особено след като сте [...]

Озарената педагогика: Програма

Събота, 09 Юли 2016 / В клас
Децата много по-добре ще запомнят знанието през опита, разбирането и личния избор   Съществено при Озарената педагогика и ключов елемент при нея е нивото на което тя се развива. Тя се развива на ниво Опит, Мъдрост и Добродетели. (Нива на учене: Данни – стойност на променливата н [...]