Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

„Сотбис“ няма да предлага предмети от рог на носорог

Неделя, 25 Ноември 2018 / Общество
227
  • pixabay.com

Аукционната къща осъжда бракониерството и търговията със застрашени видове

 

“Сотбис” реши да сложи край на продажбата на предмети, изработени от рог на носорог и изтегли три артефакта от търга си в Хонконг следващата седмица, след призив на природозащитни групи, съобщава АФП, цитирана от БГНЕС.

„Компанията няма да предлага на вниманието на ценителите предмети, изработени от кост на носорог за в бъдеще“, заяви Никълъс Чоу, ръководителят на аукционната къща за азиатския регион.

„Сотбис осъжда бракониерството и търговията със застрашени видове и силно поддържа опазването на природата и подкрепя усилията за опазването на застрашените от изчезване животни“, подчертава той в изявление. Решението на „Сотбис“ идва само дни след като друга аукционна къща - „Бонамс“ отмени търг в Хонконг, на който трябваше да бъдат продадени 21 предмета, изработени от рог на носорог, оценени за над 3,87 милиона долара. За спирането на продажбата повлия отворено писмо на 37 природозащитни организации, които призоваха аукционната къща да прекрати тази „неетична“ практика. Преди това аукционна къща „Кристис“ спря продажбите на предмети, изработени от рог на носорог.

 

Вижте още:

Човечеството е застрашено заради злоупотребата с природата

Резерватът Селъс в Танзания

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Сотбис, рог на носорог, застрашени видове, бракониерство, природа, животни

StreetView

Драконовите планини

Събота, 22 Декември 2018 / Места
  Невероятна природа, екстремни маршрути и скално изкуство на хиляди години на едно място   Името им Драгенсберг означава буквално "драконови планини". Това е и популярното им наименование. Със своите 3482 м надморска височина (връх Табана Нтленяна) това е най-високата южноафрикан [...]

Най-странните плажове в света

Понеделник, 02 Октомври 2017 / Места
  За сбогуване с лятото решихме да се разходим до най-страните плажове в света, поне според нас. Може и да звучи странно, но се оказва, че има хора, които приемат за истинска атракция прелитащите над главите им самолети. Странни солни фигури, стъкълца и естествено невероятни гледки. [...]