Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Банките крият лошите кредити

Вторник, 13 Септември 2016 / Общество
3606

Секторът като цяло е добре, но е сред първите по необслужвани кредити 

 

Средно банковата ни система е добре, но несредно не е. България, противно на уверенията, че разполага с почти перфектен банков сектор, е пета поред в европейските класации по лоши кредити.

Банките в България продължават да пазят в тайна размера и динамиката на необслужваните си кредити. Няма детайлна представа и за кредитните портфейли на банковите институции в частта кредити към свързани лица. Бизнесът със събиране на дългове в България се е увеличил три пъти през последната година, според данни на Асоциацията на колекторите. Те са единственият жизнеспособен отрасъл на икономиката, след като продължават все повече да взимат парите и активите на длъжниците.

А иначе средните показатели – такива каквито БНБ ги оповести, са удовлетворяващи и задоволителни за стабилността на банковата ни система като цяло. Банките в България са спечелили 909 млн. лв. за първите седем месеца на тази година, което е с близо 50% повече в сравнение със същия период на миналата.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

банки, лоши кредити, свързани лица

Street of Hope

Видове лечение при хиперактивност и дефицит на вниманието

Събота, 16 Юни 2018 / Гласът на детето
Какво може да се очаква при промяна на терапията и защо се прави   Синдромът на хиперактивност с дефицит на вниманието е често срещано разстройство (Attention-Deficit Hyperactivity Disorder, съкратено ADHD), което влияе върху фокуса, самоконтрола и други важни в ежедневието умения. Това [...]

Как да разкодираме бебешкия плач

Събота, 23 Април 2016 / Гласът на детето
  Глътка свеж въздух може да спре плача като с вълшебна пръчица   Неудържимият бебешки плач е един от най-големите кошмари на всяка майка. Особено, когато бебето е още малко и крехко, а ние не знаем какво иска да ни каже. Затова и първата ни задача е да разберем каква е причината [...]