Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Банките крият лошите кредити

Вторник, 13 Септември 2016 / Общество
3581

Секторът като цяло е добре, но е сред първите по необслужвани кредити 

 

Средно банковата ни система е добре, но несредно не е. България, противно на уверенията, че разполага с почти перфектен банков сектор, е пета поред в европейските класации по лоши кредити.

Банките в България продължават да пазят в тайна размера и динамиката на необслужваните си кредити. Няма детайлна представа и за кредитните портфейли на банковите институции в частта кредити към свързани лица. Бизнесът със събиране на дългове в България се е увеличил три пъти през последната година, според данни на Асоциацията на колекторите. Те са единственият жизнеспособен отрасъл на икономиката, след като продължават все повече да взимат парите и активите на длъжниците.

А иначе средните показатели – такива каквито БНБ ги оповести, са удовлетворяващи и задоволителни за стабилността на банковата ни система като цяло. Банките в България са спечелили 909 млн. лв. за първите седем месеца на тази година, което е с близо 50% повече в сравнение със същия период на миналата.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

банки, лоши кредити, свързани лица

Street of Art

Как да направим албум

Сряда, 07 Март 2018 / Стил
Дали за празника на мама или за подарък на друг любим човек, ръчно изработеният подарък винаги е безценен, защото носи в себе си любовта на онзи, който го е измайсторил. Ето една идея за албумче за снимки, в което да съберем топли спомени и много усмивки.   Материали: – дебел кар [...]

Започна фестивалът на изкуствата "Аполония"

Четвъртък, 01 Септември 2016 / Под прожектора
Театър, музика и кино завладяват Созопол по случай традиционния фестивал на изкуствата „Аполония”. Той започва днес с концерт на класическа музика и ще продължи до 10-ти септември, съобщи bTV.  По време на празничните дни в града ще се съберат любителите на културата и ще вид [...]