Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Дрифт на жълтите павета по време на протеста

Неделя, 18 Ноември 2018 / Общество
337
  • СДВР

Водачът на автомобила, който почти се вряза в хората, беше задържан

 

Малко преди началото на протестите на жълтите павета в столицата автомобил "Голф" почти се вряза в хората, дрифтирайки по хлъзгавата настилка. Това се вижда от клип, публикуван на страницата на Столичната дирекция на полицията.

 

 

Почти веднага след това шофьорът беше заловен и отведен в 5 РПУ в София. Това също се вижда на видео, публикувано на страницата на СДВР във Facebook. 

 

 

От МВР съобщиха, че във връзка с протестите са задържани общо четирима души в страната. 

В района на град Левски са съставени четири акта по Закона за движение по пътищата, задържан е и протестиращ, който е управлявал след употреба на наркотично вещество. 

На територията на Велинград са съставени пет акта за неизпълнение на полицейско разпореждане и неправомерно затваряне на пътен участък.

 

В неделя в столицата се проведоха 4 протеста, които на места се сляха в един. В София дойдоха и хора от много места в страната, за да изкажат исканията си за по-високи доходи, по-ниски цени на горивата и промяна на политическия модел.

В Бургас, където протестиращи блокираха движението по магистрала "Тракия" и на граничен пункт "Кулата", който също беше блокиран за около 2 часа, се стигна до напрежение между жандармерията и протестиращите.

Протести имаше във Варна, Пловдив, Шумен, Ловеч, Монтана, Русе, Хасково, Свиленград, Пазарджик, Перник, Враца. 

По данни на МВР в автошествията са участвали 1700 автомобила, а в протестите - около 3500 човека. 

 

Вижте още: 

Национален протест срещу цените на горивата и бедността

Протестите не са заради цените

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

шофьор, дрифт, протест, СДВР

StreetView

Панагюрище – духът на Априлското въстание

Вторник, 10 Юли 2018 / Места
В последните години градът се развива и като дестинация за различен туризъм   В последните години градът на Райна Княгиня се развива не само като исторически център, който пази в сърцето си от най-светите периоди от българската история. А и като място, на което разходката се съчетава с [...]

“Пиер Лоти“ познава българския дух

Сряда, 07 Ноември 2018 / Места
Едно кафене в Истанбул, което е много популярно сред сънародниците ни Една от най-посещаваните туристически дестинации в Истанбул е кафето „Пиер Лоти“, което се намира на върха над залива Златния рог. Малко хора знаят, че то е тясно свързано с българската история. През 19-ти век [...]