Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Дрифт на жълтите павета по време на протеста

Неделя, 18 Ноември 2018 / Общество
296
  • СДВР

Водачът на автомобила, който почти се вряза в хората, беше задържан

 

Малко преди началото на протестите на жълтите павета в столицата автомобил "Голф" почти се вряза в хората, дрифтирайки по хлъзгавата настилка. Това се вижда от клип, публикуван на страницата на Столичната дирекция на полицията.

 

 

Почти веднага след това шофьорът беше заловен и отведен в 5 РПУ в София. Това също се вижда на видео, публикувано на страницата на СДВР във Facebook. 

 

 

От МВР съобщиха, че във връзка с протестите са задържани общо четирима души в страната. 

В района на град Левски са съставени четири акта по Закона за движение по пътищата, задържан е и протестиращ, който е управлявал след употреба на наркотично вещество. 

На територията на Велинград са съставени пет акта за неизпълнение на полицейско разпореждане и неправомерно затваряне на пътен участък.

 

В неделя в столицата се проведоха 4 протеста, които на места се сляха в един. В София дойдоха и хора от много места в страната, за да изкажат исканията си за по-високи доходи, по-ниски цени на горивата и промяна на политическия модел.

В Бургас, където протестиращи блокираха движението по магистрала "Тракия" и на граничен пункт "Кулата", който също беше блокиран за около 2 часа, се стигна до напрежение между жандармерията и протестиращите.

Протести имаше във Варна, Пловдив, Шумен, Ловеч, Монтана, Русе, Хасково, Свиленград, Пазарджик, Перник, Враца. 

По данни на МВР в автошествията са участвали 1700 автомобила, а в протестите - около 3500 човека. 

 

Вижте още: 

Национален протест срещу цените на горивата и бедността

Протестите не са заради цените

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

шофьор, дрифт, протест, СДВР

StreetInside

Защо имаме пет пръста?

Събота, 08 Октомври 2016 / На предела
Изследователите са убедени, че крайниците на гръбначните животни, както и на човека, са произлезли от рибните перки   Канадски биолози от Монреалския университет и от Института за клинични изследвания изясниха защо човек има пет пръста. Оказало се, че развитието на крайниците се определ [...]

Няма как да прескочим пътя

Вторник, 17 Май 2016 / Към себе си
  Правим ли изборите си от позицията на спокойствие и сила?     Какво е, когато си на път? Ставаш, стягаш куфарите, сядаш в колата и потегляш. Понякога спираш да заредиш. Понякога - да хапнеш. Има участъци, в които караш бързо, има и такива, в които се налага много [...]