Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Хващат по 10 водача без книжка на ден

Понеделник, 09 Май 2016 / Общество
453
  • internews.bg

 

За 4 дни камерите са заснели над 200 нарушения на скоростта

 

 

Само за четири дни служители от отдел „Пътна полиция”-СДВР са установили 40 неправоспособни шофьори зад волана. В хода на полицейските операции за недопускане нарушения на правилата за движение пътните полицаи са констатирани общо 96 нарушения на Закона за движение по пътищата, съобщават от МВР.

При 17 от водачите са отчетени положителни проби за употреба на алкохол, а при трима полевият тест за употреба на наркотици и упойващи вещества е показал положителен резултат.

За превишена скорост са санкционирани четирима водачи, а други 200 са заснети с автоматичните системи за контрол на пътното движение. Управление на технически неизправен автомобил е констатирано в два от случаите, а в пет - със затъмнени стъкла. Без задължителната застраховка „Гражданска отговорност” са шофирали 25 водачи на моторни – превозни средства, други 40 управлявали без необходимата правоспособност. Проверките за спазване на Закона за движение по пътищата от служители на отдел „Пътна полиция” – СДВР продължават в режим на нулева толерантност към нарушителите, припомнят от вътрешното министерство. Пътните полицаи отново напомнят участниците в движението да спазват правилата и да бъдат толерантни на пътя.

Една от най-ефективните мерки за контрол на нарушенията са стационарните камери, припомни в интервю за StreetWatch експертът по пътна безопасност Алекси Стратиев. В момента КАТ разполага с стационарни 20 камери по пътищата в страната, а за да има осезаемо намаляване на нарушенията, те трябва да са поне 400. Изпитите за шофьори пък трябва да се възложат на неправителствени организации или частни компании, след като държавата доказа, че не може да се справи, смята експертът.

 

Интервюто с Алекси Стратиев:

Може ли частни фирми да изпитват шофьорите

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

КАТ, проверки, шофьори без книжка, неправоспособни водачи

Street of Art

Липсата на въглехидрати може да бъде опасна

Петък, 15 Февуари 2019 / Хранене и Здраве
Знаете ли какво е екстремна умора?   Когато имаме проблеми с килограмите посягаме първо към нисковъглехидратните диети, в повечето случаи без консултация при диетолог.  Но това може да бъде опасно за нашето здраве, твърди Лана Бандойм,  специалист в областта на здравето и техн [...]

На кой му отива повече?

Събота, 11 Февуари 2017 / Стил
Една забавна колекция от снимки, които не винаги са в полза на знаменитостите      На кого му стоят по-добре панталоните? Кой е с по-добра прическа? А кой изглежда по-добре в ролята на четка за почистване? Колекцията е съставена от Bored Panda.    Хай [...]