Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Люлките, които пробиха стената

Петък, 02 Август 2019 / Общество
200
  • instagram

Макар и само за ден...

 

Стената по границата между САЩ и Мексико раздели американското общество, но целта й да раздели и хората всъщност е трудно постижима. Дългата над 3000 км граница между двете държави е и най-често преминаваната, а американският президент Доналд Тръмп се заинати да изпълни предизборното си обещание и да изгради стена, за да попречи на търсещите по-добър живот миганти от Мексико.

Как тази политика на разделение може да доведе до обединение? Идеята е на проф. Роналд Раел от Калифорнийския университет, който с помощта на правозащитна организация поставя люлки от двете страни на огадата. Розовите люлки съвсем буквално свързват децата, които не могат да играят заедно. Небуквално детският смях от двете страни на стената трябва да напомня, че това, което правят хората от едната страна, има пряко влияние върху живота на тези, които са от другата страна.

 

 

Реал споделя в профила си в Instagram радостта си: “Стената зае централно място между отношенията на САЩ и Мексико. Децата и възрастните от двете страни бяха свързани по смислен начин и показаха, че действията от едната страна на оградата се отразяват пряко на другата“.

Люлките останаха там само за ден, но усмивките, които донесоха, ще се помнят дълго.

Защото протестът може да има много лица и в страната на неограничените възможности една люлка не може да бъде изплашена от стена.

 

Вижте още:

Протести и хаос заради забраната за влизане в САЩ

ООН: Миграцията може да е от полза за света

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

стена, граница, САЩ, Мексико, Роналд Раел, общество

StreetInside

Защо Стивън Хокинг така и не получи Нобелова награда?

Четвъртък, 15 Март 2018 / На предела
Професор Стивън Хокинг, който почина на 14 март на 76-годишна възраст, е смятан за един от най-великите умове на нашето време. Астрофизикът беше легенда в сферата на космологията. Най-известен е с изследванията и теориите си за черните дупки и относителността, довели до революция в начин [...]

Четенето е пряко свързано с успеха

Събота, 02 Септември 2017 / Кариера
Всички успешни мениджъри четат – по много   Един от всеки четирима американци не е чел нито една книга за последната година. В България положението е дори по-зле. Проучване на Евростат показва, че над половината българи не са прочели нито една книга в последната година. По този по [...]