Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Люлките, които пробиха стената

Петък, 02 Август 2019 / Общество
151
  • instagram

Макар и само за ден...

 

Стената по границата между САЩ и Мексико раздели американското общество, но целта й да раздели и хората всъщност е трудно постижима. Дългата над 3000 км граница между двете държави е и най-често преминаваната, а американският президент Доналд Тръмп се заинати да изпълни предизборното си обещание и да изгради стена, за да попречи на търсещите по-добър живот миганти от Мексико.

Как тази политика на разделение може да доведе до обединение? Идеята е на проф. Роналд Раел от Калифорнийския университет, който с помощта на правозащитна организация поставя люлки от двете страни на огадата. Розовите люлки съвсем буквално свързват децата, които не могат да играят заедно. Небуквално детският смях от двете страни на стената трябва да напомня, че това, което правят хората от едната страна, има пряко влияние върху живота на тези, които са от другата страна.

 

 

Реал споделя в профила си в Instagram радостта си: “Стената зае централно място между отношенията на САЩ и Мексико. Децата и възрастните от двете страни бяха свързани по смислен начин и показаха, че действията от едната страна на оградата се отразяват пряко на другата“.

Люлките останаха там само за ден, но усмивките, които донесоха, ще се помнят дълго.

Защото протестът може да има много лица и в страната на неограничените възможности една люлка не може да бъде изплашена от стена.

 

Вижте още:

Протести и хаос заради забраната за влизане в САЩ

ООН: Миграцията може да е от полза за света

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

стена, граница, САЩ, Мексико, Роналд Раел, общество

StreetInside

Великолепното каре на Бергман

Сряда, 10 Октомври 2018 / Към себе си
  Томът с твърди корици събира шедьоврите „Сцени от един семеен живот”, „Сарабанда”„Есенна соната” и „Персона”   Четири шедьовъра на гениалния режисьор Ингмар Бергман скачат от големия екран на страниците на великолепен том, издаден [...]

Какво ни губи времето

Четвъртък, 22 Декември 2016 / Към себе си
  8 неща, които няма смисъл да правим   Замисляли ли сте се какво ви пречи да сте по-продуктивни и щастливи? Ето списък от няколко неща, които със сигурност отнемат енергията ви и които може да замените с по-полезни занимания.   1. Гледането на телевизия. 2. Да имате връз [...]