Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Зорница Русинова е новият социален министър

Сряда, 18 Май 2016 / Общество
995
  • БГНЕС

Зорница Русинова е новият социален министър. Парламентът гласува номинацията й след скандал между АБВ и БСП и в отсъствието на премиера Бойко Борисов. Русинова беше заместник на досегашния министър Ивайло Калфин, който подаде оставка заради оттеглянето на партията си от управлението. 

Това е четвъртата персонална промяна в кабинета „Борисов 2”, след като оставки подадоха бившият министър на вътрешните работи Веселин Вучков, на правосъдието Христо Иванов и на образованието Тодор Танев.

Номинацията на Зорница Русинова дойде от премиера Бойко Борисов, който се мотивира с факта, че тя повече от 15 години работи в министерството и така ще се осигури приемственост между нея. Премиерът не присъства по време на дебатите и гласуването, тъй като е на официална визита в Узбекистан.

АБВ, които оттеглиха подкрепата си за кабинета и съответно социалния си министър Ивайло Калфин обаче, подкрепиха идеята за приемственост в социалната политика, гласувайки "за". Самият Калфин сутринта е внесъл в деловодството на парламента оставката си като народен представител - след напускането на социалното ведомство той имаше право да се върне като депутат. 

БСП не подкрепи предложението с основен аргумент, че социалистите са опозиция на това управление и работят за неговата оставка. „Ще оставя време на колегите, които за една нощ се превърнаха в опозиция, да си направят изводите и да си извадят мотивите“, обърна се председателят на БСП Корнелия Нинова към АБВ.

Зорница Русинова заема поста заместник – министър на труда и социалната политика в политическия кабинет на Ивайло Калфин от 19 ноември 2014 г.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

МТСП, Зорница Русинова, социален министър

StreetInside

Свободата да бъдеш щастлив

Вторник, 06 Септември 2016 / Към себе си
Освобождаваш се от връзката, не от любовта    “Има  птици, които не бива да бъдат поставяни в клетки. Техните пера са твърде ярки , песните им са твърде хубави и  неповторими. Така че можете да ги пуснете, или когато отворите клетката да ги храните, те някак си вяло [...]

Нездравословните връзки

Вторник, 19 Юли 2016 / Към себе си
Какво ни пречи в отношенията и как можем да го променим   За повечето от нас навлизането в реални взаимоотношения започва на принципа на проба-грешката от самото начало. И ако сте като повечето от нас, сте имали много грешки по пътя. За щастие, сега има много научни изследвания в облас [...]