Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Стаж в България подготвя за работа в чужбина

Четвъртък, 04 Май 2017 / Кариера
1413
  • сн. Карол

Карол семестър е програма за обучение в практиката за студенти по икономика и финанси с интереси в областта на капиталовите пазари

 

Как се кандидатства за стаж във водещи световни финансови институции? Какви въпроси задават? Каква подготовка е необходима и за какви подводни камъни трябва да сме информирани предварително? Възможно ли е с българска диплома? Не просто отговори, а участие в симулация на интервю за работа и стаж в London Stock Exchange, Morgan Stanley и JP Morgan ще получат участниците тази година в стажантската програма Карол семестър през юли, разказва Милена Петкова от финансовата група. От Глазгоу като гост лектор ще пристигне за интервютата Яна Станева, която в момента преподава в University of Glasgow. Подобна ролева игра Корпоративният университет на Карол не прави за първи път. Преди време инвестиционен банкер, провеждал интервютата за Bank of America Merrill Lynch, интервюира на английски език по време на Карол семестър един от студентите, учещ в University of Aberdeen. И…го одобри под аплодисментите на неговите конкуренти.

 

 

Карол семестър, обучение в практиката за студенти по икономика и финанси с интереси в областта на капиталовите пазари, е програма без аналог като дизайн и съдържание. Участниците се учат от изп. директори, портфейлни и инвестиционни мениджъри, анализатори и водещи специалисти във финансовата индустрия в различни точки на света. Досега гост лектори са пристигали от САЩ, Англия, Германия, Австралия, Саудитска Арабия, Холандия, а тази година от Австрия ще дойде мениджър от базираната в Ню Йорк Thomson Reuters. Компанията стана партньор на Карол семестър тази година и предоставя персонални акаунти за участниците по време на обучението, за да използват в работата си информация и анализи на агенция Reuters. Информационната група е третият партньор по проекта след Bulgarian City Club в Лондон и Българска фондова борса – София.

В последното издание на програмата изненадващо като гост се появи и направи своя дебют пред публика един робот, създаден от българин, бивш служител в Apple. Интересните предизвикателства през годините включват и посещение в Гигинския манастир, в застрахователни, пенсионноосигурителни дружества и IT компания.

 

 

Развитието на необичайната стажантска програма през последните години, практическите знания и умения, мотивиращи срещи и контакти правят Карол семестър все по-търсен и желан за български студенти,  които учат в чужбина. М.г. четирима от участниците дойдоха от Англия и Абу Даби. Селекцията на кандидатите се прави с асестмънт център в началото на юни.

Карол семестър е водещата програма в портфолиото на Корпоративен университет Карол. През 2014 г., година след създаването й, класира Карол в топ 10 сред 100 финалисти в категория Международна компания на Leadership Excellence 500 Awards.

Кога и как се кандидатства вижте тук.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Карол семестър, обучение, финанси, капиталови пазари

Street of Art

Бяло и черно в интериора или топли цветове

Понеделник, 13 Юни 2016 / Стил
      Какви са тенденциите през 2016 г. и кои стилове са актуални?   През 2016 година се завръща екзотиката, поднесена с богати цветове и текстури. В цветовата палитра доминира комбинация от черно и бяло, сиво и жълто и фино рафинирани тонове.   Винтидж стил &n [...]

Да превърнем дефекта в ефект

Неделя, 11 Декември 2016 / Стил
Ако децата са счупили или надраскали нещо, то може да заживее нов, по-интересен живот   В България имаме една поговорка, че счупеното носи щастие. Дали е така, или не, е въпрос на лично възприятие, но Bored Panda показва няколко примера за това как счупеното може да бъде поправено по ор [...]