Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Стаж в България подготвя за работа в чужбина

Четвъртък, 04 Май 2017 / Кариера
1507
  • сн. Карол

Карол семестър е програма за обучение в практиката за студенти по икономика и финанси с интереси в областта на капиталовите пазари

 

Как се кандидатства за стаж във водещи световни финансови институции? Какви въпроси задават? Каква подготовка е необходима и за какви подводни камъни трябва да сме информирани предварително? Възможно ли е с българска диплома? Не просто отговори, а участие в симулация на интервю за работа и стаж в London Stock Exchange, Morgan Stanley и JP Morgan ще получат участниците тази година в стажантската програма Карол семестър през юли, разказва Милена Петкова от финансовата група. От Глазгоу като гост лектор ще пристигне за интервютата Яна Станева, която в момента преподава в University of Glasgow. Подобна ролева игра Корпоративният университет на Карол не прави за първи път. Преди време инвестиционен банкер, провеждал интервютата за Bank of America Merrill Lynch, интервюира на английски език по време на Карол семестър един от студентите, учещ в University of Aberdeen. И…го одобри под аплодисментите на неговите конкуренти.

 

 

Карол семестър, обучение в практиката за студенти по икономика и финанси с интереси в областта на капиталовите пазари, е програма без аналог като дизайн и съдържание. Участниците се учат от изп. директори, портфейлни и инвестиционни мениджъри, анализатори и водещи специалисти във финансовата индустрия в различни точки на света. Досега гост лектори са пристигали от САЩ, Англия, Германия, Австралия, Саудитска Арабия, Холандия, а тази година от Австрия ще дойде мениджър от базираната в Ню Йорк Thomson Reuters. Компанията стана партньор на Карол семестър тази година и предоставя персонални акаунти за участниците по време на обучението, за да използват в работата си информация и анализи на агенция Reuters. Информационната група е третият партньор по проекта след Bulgarian City Club в Лондон и Българска фондова борса – София.

В последното издание на програмата изненадващо като гост се появи и направи своя дебют пред публика един робот, създаден от българин, бивш служител в Apple. Интересните предизвикателства през годините включват и посещение в Гигинския манастир, в застрахователни, пенсионноосигурителни дружества и IT компания.

 

 

Развитието на необичайната стажантска програма през последните години, практическите знания и умения, мотивиращи срещи и контакти правят Карол семестър все по-търсен и желан за български студенти,  които учат в чужбина. М.г. четирима от участниците дойдоха от Англия и Абу Даби. Селекцията на кандидатите се прави с асестмънт център в началото на юни.

Карол семестър е водещата програма в портфолиото на Корпоративен университет Карол. През 2014 г., година след създаването й, класира Карол в топ 10 сред 100 финалисти в категория Международна компания на Leadership Excellence 500 Awards.

Кога и как се кандидатства вижте тук.

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Карол семестър, обучение, финанси, капиталови пазари

Street of Art

Най-големият баритон на Америка ще пее със Софийската филхармония

Неделя, 29 Октомври 2017 / Под прожектора
Томас Хемпсън е сред най-уважаваните съвременни музиканти    Томас Хемпсън, най-големият баритон на САЩ, ще изнесе концерт със Софийската филхармония на 14 декември от 19 ч. в зала „България“. В програмата ще прозвучат някои от най-обичаните арии от опери, оперети [...]

Ритъмът на сърцето

Вторник, 28 Юни 2016 / Под прожектора
Невероятните японски барабанисти „Ямато“ отново ще свирят в България през октомври   Може да не разбирате от японска музика, или изобщо да не я харесвате, но ако веднъж сте чули барабаните на „Ямато“ е много вероятно да искате да ги чуете отново. Усещането, коет [...]