Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Обещайте си да сте щастливи. И после го направете!

Понеделник, 01 Януари 2018 / Към себе си
1405
  • unsplash.com

Честита нова година!

 

Честита нова година! И тази година сме приготвили списъка с пожелания и се надяваме, че гневът, разочарованията, нерешителността и несполуките ще останат в старата година, а новата ще ни донесе всички онези прекрасни неща, които през 2017-та не успяхме да постигнем. Дано, пожелавам ви го от сърце.

Но ако през изминалата година, която може би изпращате с облекчение, е имало повече разочарования, отколкото радост, може би е дошло времето да промените нещо в живота си. За себе си мога да кажа, че отминалата година не беше лоша. На фона на предишните две години, в които в външни фактори ме накараха да преосмисля изцяло ценностите си и да потърся решения за това накъде (не) искам да продължа. Трудните две години преди това по болезнен начин ми помогнаха да разбера, че дори много силно да искаш нещо, ако е дошло времето то да си тръгне от живота ти, няма смисъл да се съпротивляваш. Докато се съпротивляваш и се опитваш да задържиш нещо, чието време е свършило, не можеш да отвориш вратата на новите неща. Много шансове за промяна изпуснах, докато вярвах, че това, в което съм вложила енергията си в последните години, може да бъде поправено. Много професионални предизвикателства не приех и не разпознах като свои, докато се надявах, че многото години на усилия в една сфера няма начин да не се оценят и няма как да бъдат захвърлени просто така. Много време мина докато осъзная, че да искаш промяна не е достатъчно. Ако вътре в себе си не си готов за тази промяна, в живота ти ще продължат да идват нови неща от старото ти аз, но ще се появяват по такъв начин, че най-накрая да осъзнаеш, че това просто вече не е за теб. В моя случай първо имаше опит за ново начало в друга сфера, която просто не почувствах като стихията си, оценявах шансовете, но онова, което години наред бях правила и можех, не искаше да си тръгне, докато не реших да се върна отново към него - за да си дам сметка, че времето, в което не мога да бъда със семейството си и изпуснатите празници едва ли си струват усилията на денонощен тежък труд... Впрочем именно работното време, което ме отделяше от семейството, ми даде мотивацията да намеря начини да прекарваме останалото време по много по-пълноценен начин, но това е друга тема.

Това осъзнаване ми донесе 2017-та, която иначе беше доста по-подредена и спокойна. Мисля, че беше добра – помогна ми да си стъпя на краката, за да разбера, че понякога новото начало е само още една стъпка към приключването с нещата, с които не си се справил с миналото и че старото няма да си тръгне, докато не си готов да го пуснеш, а най-доброто предстои. Да станеш наистина готов за онези промени, които са узрели, докато е най-тъмно, но са готови да дадат плодовете си, когато си спрял да ги търсиш, а светлината отново се е появила на хоризонта.

Когато нямаш очаквания, но си готов най-накрая да направиш нещо повече за мечтите си. Когато си разбрал, че нещата не се случват сами и че дори, когато усилията ти не дават резултат в момента, всяка клетка от тялото ти е сигурна в това, че си на правилния път. Когато подредиш всичко, през което си преминал дотук, пресееш опита си през болката и през успеха и разбереш, че само и единствено ти стоиш зад всяко хубаво нещо, което си случил в живота си, така както стоиш и зад всяко разочарование, което си преживял. Затова нямам търпение новата година да ми донесе онези неща, за които вече съм готова.

Пожелавам ви прекрасна 2018-та година, пълна с късмет и сила да случвате нещата, за които мечтаете. Пълна с любов и решимост да пуснете новите неща в живота си и пълна с добрините, които сте готови да направите. Обещайте си да сте щастливи и после го направете, защото новата година ще ви донесе само нещата, за които сте готови!

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

нова година, щастие, успех, надежди, разочарования

StreetBoard

Опитват да застроят Копривщица

Четвъртък, 30 Март 2017 / Истории от града
  Статутът на града не трябва да се променя, заяви президентът Радев след като стана ясно, че местните общинари са гласували градът да не е архитектурен резерват   "Копривщица не принадлежи на неколцина общинари. Копривщица принадлежи на България. Копривщица е България", написа дъ [...]

Спират плановия прием в болниците в София

Петък, 05 Март 2021 / Общество
Целта е да се освободят места за лечение на пациенти с коронавирус   Спират плановия прием във всички болници на територията на София, става със заповед на директора на СРЗИ д-р Данчо Пенчев. Целта е да се осигурят достатъчно свободни легла за лечение на пациенти с COVID-19.  От п [...]