Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Как да разпознаем енергийните вампири

Понеделник, 09 Май 2016 / На предела
5610
  • pixabay.com

 

 

Кой да запазим до себе си и кой да си тръгне – пет знака, че ни смучат енергията и техника за защита

 

Напоследък много се говори за важността на това да запазим баланса на чакрите си и да се предпазим от енергийни вампири. Когато бяхме деца, всички са ни учили за „опасният непознат“, но повечето от нас забравят за този принцип когато пораснат. Освен това, как можем да очакваме енергийна вреда от хората, които познаваме добре? Много хора, които са невежи за запазването на енергийния баланс и стоенето далеч от енергийни вампири в крайна сметка се превръщат в „енергийна батерия" за хора с хронична липса на собствена енергия. В много случаи енергиен вампир е някой в нашия тесен кръг, лице, което познаваме или дори член на семейството ни.

Когато растях (аз съм от Украйна, но тогава беше Съветски съюз), всички бяхме научени, че „ти трябва да пазиш другаря до теб, дори ако трябва да умреш“. След като пораснах и пътувах по света, аз научих няколко други фрази, които сега са мото в живота ми – “пази себе си и хиляди около теб ще бъдат запазени“ и „донорите умират първи“. Не ме разбирайте погрешно, аз съм изпълнен с желание да помагам на други хора и непрекъснато го правя, но нещата трябва да бъдат запазени в баланс и хармония. За да има баланс в енергията, тя трябва да се обменя, а не просто с нея да се злоупотребява от едната страна.

 

 

На всички ни е даден определен потенциал, когато сме родени и наша е отговорността да запазим нашата енергия, дадена ни, за да реализираме този потенциал. Освен това, когато инвестираме енергията си правилно (чрез собственото си творчество), това ни позволява да помогнем на повече хора. Понякога, ние трябва да покажем любов към хората, които са попаднали „от другата страна“ на нещата, и в много случаи това наистина е най-ефективният начин да помогнем на хората с недостиг на енергия.

Но, какво да правите, когато сте въвлечени в лъжлив процес на обмен на енергия, или просто сте използвани като свободен енергиен ресурс от енергиен вампир? Ето някои съвети за това как да прецените кой да държите наоколо и от кого да стоите настрана.

 

1. Проверете кой се обажда

 

Много често хората, които злоупотребяват с вашата енергия, първи ви се обаждат и това обикновено става в най-неудобното за вас време. Тъй като ние всички сме свързани на енергийно ниво, енергийните пиявици ще усетят, че вие не мислите дълго за тях и биха опитали да възстановят връзката чрез разговор с вас. Ние изразходваме енергията си там, където е насочено вниманието ни. Така че, когато сте ангажирани с важни задачи, вие би трябвало да не отговаряте на телефона или да го изключите, дори ако се обажда майка ви. Повярвайте, нищо важно няма да стане. Това, което ще стане, е че вие ще сте в състояние да запазите концентрацията си и да завършите това, което правите качествено и ефективно. Ако непременно трябва да вдигнете телефона, просто попитайте човека отсреща, дали става въпрос за нещо важно и ясно обяснете, че сте заети в момента.

 

2. Ценете времето си

 

Хората, които изпиват енергията ви, винаги ви карат да ги чакате, защото те ценят времето си повече от вашето. Разбира се, има някои хора, които хронично закъсняват и ако вие сте от тях, просто компенсирайте човека, който ви чака с чаша кафе, прегръдка или усмивка, последвана от целувка. Хората, които се държат така, като че ли вие сте виновни за това, че те са закъснели, са енергийни вампири. Времето е енергия, така че трябва да оценявате как го инвестирате и да сте сигурни, че другите хора около вас, също го ценят.

 

3. Винаги имат неприятности и вие сте единственият, който може да помогне

 

Хората, които имат недостиг на собсвена енергия често попадат в неприятности. Всъщност, това е очевидно. Когато не ви достига енергия, вие се разболявате, имате проблеми в работата и вашите лични отношения са кошмарни. Важно е да помним, че „всичко лошо се случва в живота ни, не защото сме направили нещо погрешно, а за да направим нещо правилно“. Ако някой има неприятности, винаги е добре да му дадете съвет или да му помогнете да реши проблема (ако вашето участие е абсолютно необходимо). Въпреки това, помнете, че всеки има собствени уроци и опит, за да мине през живота, така че не е добре да решавате домашното на някой друг през цялото време – вероятно „учителят“ ще разбере за това и вие ще имате неприятности.

 

4. Искайте помощ

 

Много важно умение, които е много трудно за научаване в живота, е да поискаме помощ. Обаче, това умение може да ви помогне, да тествате нечие енергийно ниво. Хората с недостиг на енергия не са много склонни да помагат на останалите. Те нямат енергия, която могат да дадат на някой друг, те са единствено склонни да взимат тази енергия (дори и да правят това подсъзнателно). Понякога енергийните вампири ще ви помогнат, но в замяна вие ще трябва да им върнете много повече отколкото тяхната помощ заслужава. Така че, помнете, че няма проблем да поискате помощ, когато имате нужда, но е важно да запазите правилния енергиен обмен.

 

5. Досадни хора

 

Хората, които имат ниски нива на енергия, често имат безинтересен и неизпълнен със събития живот. С цел да реализирате вашия потенциал, вие трябва да откриете съмишленици, които могат да ви помогнат да постигнете целите си. Да играете компютърни игри, да гледате телевизия или дори да не правите нищо, няма да ви отведе никъде и вероятно ще ви създаде проблеми с вашата енергия, което ще ви причини здравословни проблеми. Така че, пазете се от скучни хора, които нямат желание да се развиват и да учат нови неща.

 

 

Това са само няколко основни съвета за това как да се уверите, че с вашата енергия не се злоупотребява и има здравословен обмен на енергия между вас и вашия близък кръг. Ако сте много чувствителни към енергията, може да помислите за обучение по съвременни методи за защита на енергията.

Само не забравяйте, че негативните мисли и невежият мироглед са може би най-разрушителните оръжия на съвремието. Учете нови неща и пазете енергията си в равновесие.

 

Психическа самозащита срещу енергиен вампир

 

Следващата техника за визуализация позволява да се откачите от енергиен вампир. Човекът в средата на анимацията отдолу трябва да е този, от който искате да се освободите. Можете също да помолите подсъзнанието си да ви покаже кой източва енергията ви в този момент. Първият човек, който се появява в съзнанието ви, често е този (не се изненадвайте, ако е някой от семейството ви или твърде близък човек). Просто давайте, представете си, че смукателите в края на тръбите са свързани към собственото ви тяло и те смучат енергия от вас. Нека енергийният вампир да се изпълни със зелена енергия и тогава изпратете силуета зад стената от пожар.

Ако тази психична техника самозащита се извършва правилно, ще получите някои усещания в тялото си (виж инструкциите за това как работят техниките за визуализация).

 

 

 

 Източник: LifeScriptDoctor

 Вижте още: Откъде идва енергията на живота и защо я блокираме

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

енергия, енергийни вампири, техника за защита

Street of Hope

32 училища работят по дуалната система

Сряда, 07 Февуари 2018 / В клас
В професионални паралелки за записани 1134 ученици, които практикуват в 170 фирми   С дуалното обучение имаме възможност да мотивираме учениците за включване в системата на професионалното образование и реално да ги свържем с бизнеса и потребностите на пазара на труда. Това заяви минис [...]

Много родители с малко права

Събота, 11 Юни 2016 / Гласът на детето
  Или как крием чуждите деца в приемната грижа      Тази позиция е лична и не е на Националната асоциация за приемна грижа, на която помагам*.   Имам проблем. С Националната асоциация за приемна грижа направихме една изложба, като искахме разрешение на родни сем [...]