Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Как „работи“ връзката с духовното

Понеделник, 26 Септември 2016 / На предела
2964
  • webexhibits.org

Висшият аз – обяснение на каузалното тяло чрез висшите съзнания

 

Висшият аз, духът, или висшето съзнание, каквото и наистина да разбирате под това, може да се обясни чрез лесен за разбиране модел, който може да опише защо някои събития се случват в живота и да даде отговор за това дали наистина имаме представа за това, което става в живота ни.

Първо, нека да се съгласим, че нашият свят не е просто материален - или физическият план, който всички познаваме. Съществуват по-високи нива на съществуване на материята.

Едно от нивата на по-високо съзнание е каузалната равнина - мястото, където можем да намерим нашия дух*. Това е енергийно-информационно тяло, което е отговорно за всички важни събития в живота ни. Нашият Висш аз съхранява информацията за това кои наши действия ни доближават до щастието и ни помагат в безкрайния процес на еволюцията. Чрез повишаването на честотата на мозъчната си дейност, ние снабдяваме нашия Висш Аз с енергия и в замяна получаваме (от него) информацията, от която имаме нужда. Качеството на информацията, която получаваме от нашия дух, се влияе от подсъзнателно контролирания стрес и негативните поведенчески матрици и модели, които имаме. Ето как става това:

Човешкият мозък има три орбитали на дейност: Физическа, или биологична, Социална и Духовна, или творческа. Всички те имат своите функции, но това е история за друг разказ.

За комуникация с Висшия аз ние използваме вертикалната мозъчна дейност. Тя е най-активна, когато сме ангажирани с духовни практики, медитация или творчески процеси. На космическо ниво човек може да бъде представен като атом, в чиято орбита витаят информационни електрони.

В този случай мозъкът е като ядрото на атом и имаме електрони с информация, наричани солитони, които се движат около орбитите на мозъчната дейност.
През нашата вертикална орбитала на мозъчната дейност ние получаваме достъп до информацията от повърхността на нашето (енергийно) тяло – нашият дух. Нашият Висш аз е като винилова плоча, нашата вертикална мозъчна дейност е като иглата на грамофона, а тялото ни е като усилвател. Иглата се движи по повърхността на нашето каузално тяло и нашето физическо тяло проявява събитията в живота. Не всичко е толкова предопределено колкото си мислите. Ние можем да контролираме посоката на нашата вертикална мозъчната дейност, обаче това става, когато се концентрираме върху творчеството и върху нещата, които нашият Висш Аз предлага да правим. Тогава ставаме изпълнени с енергия и ентусиазъм, разболяваме се много по-малко, отколкото другите хора, ставаме по-успешни в това, което правим и се чувстваме по-щастливи.

Когато действаме в рамките на нашата духовна мисия, ние всъщност сме по-близо до разбирането как нещата работят наистина и ние имаме много по-смислен и радостен живот.

 

*Kayзaлнoтo тялo e ceдмият cлoй нa aypaтa и e cвъpзaн c Бoжecтвeнoтo и yнивepcaлнoтo cъзнaниe. Имa вpъзĸa cъс ceдмaтa чaĸpa (ĸopoннa). To cъдъpжa плaнa нa живoтa или "дoгoвopa нa дyшaтa" и oтpaзявa цeлия oпит и пpeживявaния, през ĸoитo дyшaтa e пpeминaлa в настоящия живoт. Kayзaлнoтo тялo ce oтнacя зa тeĸyщaтa ни инĸapнaция и cъдъpжa cтpyĸтypaтa нa физичecĸoтo тялo и вcичĸи чaĸpи. To имa нaй-чиcтa фopмa и изгpaждa вpъзĸaтa c Бoжecтвeнoтo, Cъздaтeля, "Bcичĸo ĸoeтo e". C дpyги дyми тoвa e мяcтoтo ĸъдeтo cтaвaмe eднo c вceлeнaтa. Toзи cлoй e нa тaĸoвa нивo, ĸaĸвoтo нe мoжe дa бъдe изпитaнo oт oгpaничaвaщa глeднa тoчĸa нa eгoтo ви. Toвa e нaй-cилният и нaй-ycтoйчив cлoй нa aypaта (newage.bg)

 

Източник: LifeScriptDoctor


 

Вижте още: 

Физика на съзнанието 

Нивата на съзнанието и съвременното разбиране за света

Откъде идва енергията на живота и защо я блокираме

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

висш аз, нива на съзнанието, мокък, аура

StreetBoard

В очакване на нов полъх

Петък, 14 Октомври 2016 / Общество
На новия генерален секретар на ООН Антониу Гутериш се разчита да заеме ключова роля за решаване на конфликта в Сирия    На 1 януари 2017 г. португалецът Антонио Гутериш поема поста генерален секретар на ООН от южнокорееца Бан Ки-мун с мисия да укрепи институция, отслабена от напреж [...]

640 грама пепел

Събота, 27 Януари 2018 / Истории от града
  Светът отбелязва 75 години от Холокоста     640 грама пепел. Това е оставало от всеки човек, депортиран в лагерите на смъртта. Над 6 млн. шепи пепел, зад всяка от които стои човешка съдба, страх, страдание, гняв. Нечовешка несправедливост, която трябва да помним. Дн [...]