Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Сърцето срещу мозъка

Понеделник, 27 Юни 2016 / На предела
3560
  • care2.com

 

Отвъд енергийното поле на човешката аура

 

Всички хора имат мозък, много хора знаят как да го използват и само малцина знаят как да го използват ефективно, без да прекрачват границите на хармонията, създадена от природата.

Имаме и сърцето си и въпреки че може да изглежда, че това е органът, който е много по-лесно да използваме, човешките чувства и емоции трябва да минат през предизвикателен процес на усъвършенстване, за да възприемат това, което наистина се случва.

 

И така – кое е по-важно

– сърцето или мозъкът?

 

Това е крайъгълният камък за много спорове между учените и духовните учители. Кое е по-важно – интелекта или емоциите, рационалността или чувствата? Нашите логически действия като филтър за информацията и нашите чувства са често много трудни за интерпретиране и разбиране.

Изглежда че и двете не могат наистина да съществуват заедно в една и съща стая, подобно на огъня и водата. Твърде много вода би могла да загаси огъня, а твърде много огън, би могъл да изпари водата. Ако вие наистина знаете как да използвате и двете обаче, вие можете да създадете нещо като парен двигател, където и двете – огънят и водата се използват за създаване на енергия.

Повечето учени вероятно ще твърдят, че мозъкът е по-важен от сърцето.

В края на краищата, те могат да дадат съвсем логично обяснение защо това е така. На първо място, човешкият мозък изглежда е много по-сложен, отколкото човешкото сърце. Някои твърдят, че ние използваме само 10% от неговия капацитет. Може би в този момент от нашата еволюция ние можем да дадем само обяснение (или да дадем научен модел) за десет процента от работата на човешкия мозък. И дори с всички съвременни изследвания и устройства, все още има много загадки за това как наистина работи мозъкът.

Благодарение на нашия мозък ние можем да общуваме със света, можем да възприемаме и предаваме информация. Заради него ние знаем какво усеща кожата ни, когато докоснем нещо, знаем как пеят птиците, как миришат розите, какъв е вкусът на ябълките, познаваме изгрева, залеза и сме виждали отново как изгрява слънцето.

Ние се нуждаем от мозъка, за да изразим нашите мисли и да движим различни части от тялото си. Ние наистина възприемаме за даденост много неща, които той може да направи.

Сърцето, от една страна, изглежда има главната функция в нашето тяло – да изпомпва кръвта. Да, това е удивителен орган, който работи толкова дълго, колкото живеем. Ако се занимаваме със сложна мозъчна дейност, нашето сърце изпраща повече кръв в областта на мозъка, която се нуждае от повече сила. Ако човешкият мозък изключи, нашето сърце все още продължава да бие за няколко секунди и ако нашето сърце спре, след това се предполага, че имаме около до 5 минути да възстановим работата му.

 

 

Много хора използват този факт като доказателство, че човешкият мозък е по-важен от сърцето. Въпреки това, сърцето е това, което ни кара да чувстваме и да сме хора. Чрез него можем да си взаимодействаме със света на емоционално ниво. Благодарение на него ние можем да бъдем състрадателни, можем да изразим доброта и грижа за нещо различно от нашето собствено оцеляване. По-важното е, че с него можем да чувстваме любов. Много хора по техния духовен път смятат, че любовта е единственият истински път за достигане на "просветление" и че мозъкът трябва винаги слуша сърцето, но това като да наклоним кораба на една страна и да го накараме да се движи в кръг, без да забелязваме необходимостта от баланс - да се върви напред по спиралата на духовно израстване и развитие.

Наистина няма смисъл да се твърди, че едното е по-важно от другото. По-ефективно е да се намери модел, който може да обясни работата и на двете.

Моделът, основан на инфосоматиката и изследванията на Международния институт по социална екология, дава лесно разбираемо обяснение за това как наистина работят нещата. Красотата на тази теория е, че не противоречи на съществуващите научни или езотерични модели, а ги разширява и ни води до по-високо ниво на разбиране.


За да разберем този модел, ние просто трябва да видим човешкото тяло във форма на електромагнитни вълни, където човешкият мозък е сложна радарна система, която може да възприема информация и да я трансформира в енергия, а човешкото сърце е "генератор", който създава среда за необходимата информация, за да бъде трансформирана тя.

 

"Чрез човешкия мозък времето

се превръща в пространство"

 

Наталия Бехтерева (руски невролог и психолог)

 

Човешкият мозък има зони, които са отговорни за някои функции на нашето тяло. Когато мозъкът ни получава вълни от информация от заобикалящата среда (плоски паралелни космически лъчи), той ги превръща в енергия и ги изпраща към нашето тяло чрез биологично активни точки (съществуването на тези точки е доказано от няколко учени и те са били използвани на практика в китайската медицина за последните 4000 години). Тази енергия формира енергийни центрове (чакри в езотеричната литература), които са отговорни за определени органи и системи на човешкото тяло. Работата на тези енергийни центрове е това, което формира човешката енергийна черупка (аура). Сърцето ни (заедно с енергийния център, който е отговорен за работата му) създава друга емоционална черупка над нашата човешка аура (виж снимката).

 

 

Емоционалната черупка е отговорна за количеството от плоски паралелни космически лъчи, които нашият мозък може да получава.

Това е като лупата, която концентрира лъчите на върха на главата ни (коронна чакра в езотеричните учения), така че нашият мозък да може да ги обработи. Емоционалната черупка се захранва от нашите емоции. Колкото повече положителни емоции изпитваме в нашия живот, толкова по-голяма е емоционалната черупка. Когато имате голяма емоционална черупка (това се случва, когато сте верен на себе си и положително настроен към нещата, които се случват в живота ви) физическото ви тяло се разболява много по-малко. Голямата емоционална черупка осигурява по-голям брой лъчи, които вашият мозък може да превръща в енергия. Този процес прави енергийната черупка много по-стабилна към външните вредни влияния. Нашата енергийна черупка е точно като атмосферата на нашата планета, която я предпазва от метеоритни потоци и астероиди, които могат да й навредят. Този модел се подкрепя и от най-новите научни изследвания, в които се твърди, че хората, които виждат света в негативни цветове се разболяват по-често от тези, които имат положителен поглед върху живота.

Този модел дава чудесно обяснение как взаимната работа на мозъка и сърцето създава нашия живот. Наистина няма нужда да твърдим, че сърцето е по-важно от мозъка или обратното. Тяхната работа е жизнено необходима за нас, за да взаимодействаме с околната среда и да се радваме на живота с пълна сила.

 

Източник: lifescriptdoctor.com

 

 

 

 

Вижте още:

Нивата на съзнането и съвременното разбиране за света 

Откъде идва енергията на живота и защо я блокираме 

Физиката зад акашовите записи и стреса върху менталното тяло 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

сърце, мозък, енергия, инфосоматика

StreetBoard

Неочаквано приятелство

Сряда, 25 Май 2016 / Истории от града
Историята на коте и гущер, които са неразделни     Запознайте се с Чарли – женски брадат дракон (вид гущер) и котето Бейби - прекрасна двойка, която показва, че истинското приятелство може да процъфтява въпреки всичко, разказва историята BoredPanda. Докато котето може лесно [...]

Има ли опасност от режим на тока

Вторник, 24 Януари 2017 / Общество
ЕСО е алармирал за недостиг на енергия в страната   Няма да се стигне до режим на тока, въпреки че толкова ниски температури за толкова дълъг период от време в България не е имало от години. Това обяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, цитиран от Б [...]