Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Най-странните плажове в света

Понеделник, 02 Октомври 2017 / Места
559
  • AP

 

За сбогуване с лятото решихме да се разходим до най-страните плажове в света, поне според нас. Може и да звучи странно, но се оказва, че има хора, които приемат за истинска атракция прелитащите над главите им самолети. Странни солни фигури, стъкълца и естествено невероятни гледки... А първото място е доказателство как с малко помощ природата може да превърне едно сметище в туристическа дестинация.

 

Стъклен бряг

 

През 1906 г. жители на Форт Браг установяват официална площадка за отпадъчни води. През 1949 г. сметището е препълнено и се разширява на север, ставайки известно като „Стъклен бряг”. Властите в щата Калифорния започват програми за почистване, предават металните отпадъци за вторични суровини, а вълните разбиват стъклените отпадъци на хиляди парчета. В Форт Браг има три „стъклени бряга”, които са били сметища, а днес са обект на туризъм.

 

 

През 1998 г. частният собственик на имота започва петгодишен проект съвместно с Калифорнийското управление на парковете и отдиха за интегрирано управление на отпадъците за почистване и продажба на имота на държавата. След приключване на почистването държавата купува имота от 38 хектара и го включва в MacKerricher State Park през октомври 2002 г. Около 1000 до 1200 туристи посещават стъклените плажове във Форт Браг всеки ден през лятото – съобщава


 

Тайният плаж 

 

Известен е със своето уединение и красота, официалното му име е Kauapea Beach. Намира се на северния бряг на Хавай. Както подсказва името му, плажът не е лесно достъпен и няма обществени пътища, водещи до него, но има тайни пътеки, по които месните твърдят, че виждат само влюбени двойки. Плажните дейности включват пикник, лов на миди, сърф, слънчеви бани, гмуркане с шнорхел и риболов. И въпреки че голотата е забранена по тези ширини, тук има много туристи, които събират слънчеви лъчи.

 

 

 

Махо Бийч

 

Плаж от холандската страна на Карибския остров Сен Мартен. Пясъкът е бял и няма почти никаква растителност, но хората, които ходят там, се радват на прелитащите над главите им самолети – плажът е близо до международното летище „Принцеса Джулиана“.

 

 

 

Хавайски диамант

 

Папаколея бийч се намира в кръгъл залив, образуван преди повече от 49 000 години и обграден от пръстени от вулканична пепел. Предлага отлични условия за почивка. Морето е топло, а пясъчното крайбрежие – широко. Тук ще забележите, че пясъкът на места е зелен.

 

 

Езерото Баскунчак

 

Езерото Баскунчак в южната част на Русия е не само неизчерпаем основен източник на сол, но също така и място, където туристите посещават заради лечебните свойства на местната глина.

 

 

Шугъруолф рок

 

Това е един от най-фотографираните морски пейзажи в Западна Австралия. Тази впечатляваща скална формация доминира край бреговата ивица близо до пристанище „Натуралисте“. Шугълуолф рок е също чудесно място за гледане на гнездещи птици, подскачащи във водата китове. Този плаж е посещаван главно от професионални гмуркачи.

 

 

 

Вижте още: 

Красиви плажове

Сватба на плажа

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

плажове, места, странни места

Street of Hope

32 училища работят по дуалната система

Сряда, 07 Февуари 2018 / В клас
В професионални паралелки за записани 1134 ученици, които практикуват в 170 фирми   С дуалното обучение имаме възможност да мотивираме учениците за включване в системата на професионалното образование и реално да ги свържем с бизнеса и потребностите на пазара на труда. Това заяви минис [...]

Смяната на настроения – кога да се притесняваме?

Вторник, 27 Юни 2017 / Родители
Тийнейджърите често изпадат в депресивни състояния, но те не трябва да се подценяват   Когато детето прекрачи в юношеството, много неща стават различни. Тийнейджърите често изпадат в депресивни състояния, защото е настъпило трудното време на търсене на себе си, в което много често младе [...]