Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Зара Ръдърфорд кацна в София

Петък, 14 Януари 2022 / Приключения
110
  • Сн. Twitter
  • Сн. Twitter
1 / 2

19-годишното момиче е на околосветско пътешествие с малък самолет

 

19-годишната Зара Ръдърфорд, която се опитва да се превърне в най-младата жена със самостоятелен полет около света, кацна на Летище София след четири часа полет от остров Крит. По нейни думи полетът е минал добре въпреки доста ветровитото време, съобщи bTV.

Младото момиче започна уникалното си околосветско пътешествие на 18 август миналата година. Тя си е поставила за цел да се превърне в най-младата жена пилот, обиколила света на малък самолет.

След България Зара Ръдърфорд ще кацне в Словакия, Чехия, Германия и от там в Белгия, от където започва своята обиколка. Приключението й е подкрепено от компании като Virgin. Основният спонсор, който застана зад мечтата на младата американка, обаче, е българинът Димитър Димитров, собственик на IT компанията ICDSoft.

Самолетът Shark, с който Зара прави околосветското пътешествие, е ултра лек и лети на ниска височина, което при лошо време може да бъде опасно. Зара има 40 часа нальот, преди да стартира приключението си. 

 

Вижте още:

С мотор по Пътя на коприната

До края на асфалта

Африка пеша: От Западна Сахара до Сенегал

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Зара Ръдърфорд, околосветско пътешествие, самолет

Street of Hope

В обувките на хиперактивното дете

Петък, 22 Юни 2018 / Гласът на детето
  За децата с дефицит на вниманието ежедневните задачи са предизвикателство, защото не могат да мислят само за едно нещо   Винаги съм смятала, че съм от хората, които лесно влизат в чужди обувки. Но откакто съм родител на хиперактивно дете, започнах да се питам дали наистина е так [...]

Близо 60% от паралелките ще са професионални

Сряда, 15 Май 2019 / В клас
  Това предвижда план-приемът за следващата учебна година   План-приемът за следващата учебна година предвижда близо 60 процента от паралелките да са професионални. По този начин ще се постигнат стойностите от преди 30 години, съобщи министърът на образованието и науката Красимир [...]