Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Зара Ръдърфорд кацна в София

Петък, 14 Януари 2022 / Приключения
416
  • Сн. Twitter
  • Сн. Twitter
1 / 2

19-годишното момиче е на околосветско пътешествие с малък самолет

 

19-годишната Зара Ръдърфорд, която се опитва да се превърне в най-младата жена със самостоятелен полет около света, кацна на Летище София след четири часа полет от остров Крит. По нейни думи полетът е минал добре въпреки доста ветровитото време, съобщи bTV.

Младото момиче започна уникалното си околосветско пътешествие на 18 август миналата година. Тя си е поставила за цел да се превърне в най-младата жена пилот, обиколила света на малък самолет.

След България Зара Ръдърфорд ще кацне в Словакия, Чехия, Германия и от там в Белгия, от където започва своята обиколка. Приключението й е подкрепено от компании като Virgin. Основният спонсор, който застана зад мечтата на младата американка, обаче, е българинът Димитър Димитров, собственик на IT компанията ICDSoft.

Самолетът Shark, с който Зара прави околосветското пътешествие, е ултра лек и лети на ниска височина, което при лошо време може да бъде опасно. Зара има 40 часа нальот, преди да стартира приключението си. 

 

Вижте още:

С мотор по Пътя на коприната

До края на асфалта

Африка пеша: От Западна Сахара до Сенегал

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Зара Ръдърфорд, околосветско пътешествие, самолет

Street of Hope

Извинителните бележки ще са с номер от документа за преглед

Понеделник, 31 Октомври 2016 / В клас
Извиняването на отсъствията на учениците по болест ще става с медицинска бележка, в която лекарите ще посочват номер от амбулаторния лист, от документ за преглед в спешен кабинет или от болница при лечение. Това съобщи пред журналисти заместник-министърът на образованието Диян Стаматов, цитира [...]

Заплахите и чувството на вина

Четвъртък, 30 Юни 2016 / Родители
Послушни невротици или спокойни личности искаме да възпитаме   Често по нашите географски ширини, когато децата „не слушат” е възприето да бъдат плашени. С „торбалан”, „баба меца”, с „обещания”, че ако още веднъж направи така ще го &bdquo [...]