Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Ани Алашка


 

Ани Алашка е един от доайените на връзките с обществеността в България. Завършила е Филология в СУ „Св. Климент Охридски“, учила е и във Факултета по журналистика и масови комуникации.

Започва професионалния си път през 1995 година като редактор на новини в първата частна алтернатива на Българската телеграфна агенция – БИП (Балкански информационен пул).

През 1997 година, когато в страната на практика няма специалисти по Връзки с обществеността, тя приема предизвикателството да се занимава точно с това и започва като PR в един от големите синдикати в България. Пет години по-късно – през 2002 година минава от другата страна на барикадата и поема пресцентъра на Българската стопанска камара – съюз на българския бизнес, където работи и до момента.

От 1998 г. е основател и активен член на Дружеството на практикуващите връзки с обществеността към Съюза на българските журналисти. Участвала е при разработването и приемането на Етичния кодекс на PR-специалистите в България.

Една от каузите, за които Ани Алашка се бори с огромна енергия, е за премахването на лятното часово време в България. Още за нея може да прочетете на личния й блог alashka.bg.Статии на автора