Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

България е близо до откриване на лекарство срещу Covid-19

Понеделник, 06 Юли 2020 / Хранене и Здраве
200
  • unsplash.com

В момента се провеждат клинични изпитвания с 30 пациенти

 

Български екип е близо до откриване на лекарство срещу коронавируса. Това съобщи на брифинг в здравното министерство Кирил Ананиев. 

"През май стартира клинично изпитване с Ивермектин. До момента за него са набрани 30 пациенти. Изпитването се провежда в 9 болници в България", обясни изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лекарствата маг. фарм. Богдан Кирилов.

България е първата държава в ЕС, стартирала такова изследване.  Сега целта на екипа е то да бъде разширено, като се включат повече болници и пациенти.

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лекарствата поясни, че лекарственият продукт Ивермектин се използва от десетки години при инфекции, предизвикани от паразити. „То е с познат профил на безопасност. Повече резултати от клиничните изпитвания ще има в началото на август.

 

Вижте още:

Загадката SARS-CoV-2

СЗО: Не чакайте скоро ваксина за COVID-19

Учени откриха вирус, който лекува рак

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Covid, коронавирус, лекарство, Ивермектин

StreetView

Мадарският конник засия

Неделя, 01 Май 2016 / Места
  Създателите на светлинните пърформанси изпращат послание за българско духовно Възкресение     Нова светлинна инсталация се появи под Мадарския конник, след мандалата на Рибното езеро в Рила, съобщиха от Рила Арт. До конника, който е глобален символ на България, засияха впи [...]

Енергийни места: Златолист

Сряда, 09 Август 2017 / Места
В църквата "Свети Георги" е живяла предшественицата на Ванга Преподобна Стойна    Златолист е малко селце в Санданско-Петричката котловина. Намира се на 32 км от Сандански, а за да стигнете до него, трябва да минете през Катунци. Пътят към Златолист не се препоръчва за ниски автомо [...]