Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

България е близо до откриване на лекарство срещу Covid-19

Понеделник, 06 Юли 2020 / Хранене и Здраве
147
  • unsplash.com

В момента се провеждат клинични изпитвания с 30 пациенти

 

Български екип е близо до откриване на лекарство срещу коронавируса. Това съобщи на брифинг в здравното министерство Кирил Ананиев. 

"През май стартира клинично изпитване с Ивермектин. До момента за него са набрани 30 пациенти. Изпитването се провежда в 9 болници в България", обясни изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лекарствата маг. фарм. Богдан Кирилов.

България е първата държава в ЕС, стартирала такова изследване.  Сега целта на екипа е то да бъде разширено, като се включат повече болници и пациенти.

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лекарствата поясни, че лекарственият продукт Ивермектин се използва от десетки години при инфекции, предизвикани от паразити. „То е с познат профил на безопасност. Повече резултати от клиничните изпитвания ще има в началото на август.

 

Вижте още:

Загадката SARS-CoV-2

СЗО: Не чакайте скоро ваксина за COVID-19

Учени откриха вирус, който лекува рак

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Covid, коронавирус, лекарство, Ивермектин

StreetInside

Какво ни губи времето

Четвъртък, 22 Декември 2016 / Към себе си
  8 неща, които няма смисъл да правим   Замисляли ли сте се какво ви пречи да сте по-продуктивни и щастливи? Ето списък от няколко неща, които със сигурност отнемат енергията ви и които може да замените с по-полезни занимания.   1. Гледането на телевизия. 2. Да имате връз [...]

Признаци за енергийни блокажи

Четвъртък, 11 Октомври 2018 / На предела
Човешкото тяло е отражение на душата   Човешкото тяло е най-съвършеното творение в земния физически свят. В него са зашифровани уроци, които човекът трябва да премине. Тялото е отражение или може да се каже "изваяние" на душата: всичките й проблеми са отразени в него. Тези проблеми се [...]