Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Безплатни курсове по дигитални умения за учители

Петък, 09 Октомври 2020 / В клас
1069
  • pixabay.com

Издателство Клет България, съвместно със SoftUni, организира безплатно обучение по дигитална грамотност за начални учители от цялата страна.

Регистрацията за обучението “Дигитален учител“ е вече отворена за всички желаещи, като то ще се проведе в онлайн среда на 7 и 14 ноември. Прогамата разполага с фиксиран брой места, които бързо се запълват. Заявилите интерес ще получат кратка анкета, в която да определят настоящото си ниво на дигитални познания.

„Българският учител е изключително гъвкав и адаптивен, но средата, в която често му се налага да работи, не е достатъчно добре развита и липсва необходимата информация и специфични насоки за работа с постоянно развиващите се дигитални ресурси“, коментира Владимир Колев, управител на издателство Клет България. „Затова с моя екип решихме, че сме длъжни да подкрепим колегите и да разработим за тях модерно и интерактивно обучение, за да улесним тяхната работа и да им оставим време да се фокусират върху най-важното – развитието на децата и тяхното образование.“

От програмата на обучението и залегналите в нея теми за разискване става ясно, че придобитите знания след успешното завършване на курса ще надградят уменията на учителите и ще им създадат устойчиви навици, които да ги направят още по-уверени в дигитална среда. Две поредни съботи педагозите ще имат възможност да развият и усъвършенстват дигиталната си грамотност, да проникнат още по-дълбоко във възможностите на онлайн преподаването. Така не само ще улеснят работата си занапред, но ще отговарят уверено на предизвикателствата на съвременния свят – истински дигитални учители на световно ниво.

Всяка от лекциите ще продължи по 6 часа, като освен теория ще включват и ценни упражнения, а учителите ще придобият задълбочени познания и увереност в използването на онлайн ресурси и приложения, учебен процес и оценяване с технологии и социални медии.

Иван Господинов, основен лектор в предстоящото обучение, сподели, че „добрият дигитален учител всъщност използва технологиите, за да подсили човешкия елемент в класната стая“.

Всички желаещи да се запишат могат да го направят тук.

 

Вижте още:

Дистанционното обучение: Колко часа работят учителите?

Дистанционното обучение: Въпроси от един учител

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

дистанционно обучение, образование, дигитални умения, Клет

StreetBoard

Безсмислено платени „отпечатъци“

Петък, 10 Февуари 2017 / Общество
Пръстовият идентификатор в болниците ще отпадне, ефектът от него бил нулев   Помните лудницата с въвеждането на пръстовия идентификатор за прием в болниците. Първо пациенти и лекари скочиха, че това нарушава правата на хората, създава проблеми и допълнителни разходи със съмнителен ефект [...]

Как четем историята?

Четвъртък, 17 Ноември 2016 / Българи от ново време
  Българите не са спойка между три етноса, а древното население на Балканите, твърди историкът Александър Мошев     Могат ли откритията в едно македонско градче да преобърнат представите за миналото на България? Какво означава името „българи”, колко древен е наши [...]