Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Барът с маймунките

Понеделник, 21 Август 2017 / Истории от града
641
  • Daily Mail
  • Daily Mail
1 / 2

Заведение в Япония предлага нестандартно обслужване на посетителите си

 

Не, това не е серия от „Планетата на маймуните“, а ресторант „Каябуки“ в японския град Уцуномия, където съвсем истински маймунки примати сервират на клиентите.

Двайсетгодишният Ят-чан се научил да сгъва салфетки и да разбира поръчките клиентите, докато прекарва времето си в суши ресторанта. После започнал и съвсем наистина да работи. 

Животинките са чисти и симпатични, но въпреки това им е разрешено да сервират само напитки. Затова пък радват посетителите на заведението с танци и трикове и му печелят нови клиенти. За благодарност получават лакомства, като ядки, соя и банан в края на всяка смяна.

 

 

Засега на територията на Япония като сервитьори работят три примата. Организациите за защита на животните следят маймунките да не работят повече от два часа и да получават адекватна грижа от собственика на заведението.

Ако искате да бъдете обслужени с класа, може да ги засечете предимно сутрин в известната японска таверна.

 

 

Вижте още: 

Роботи в ресторанта 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

маймуни сервитьори, Япония, заведение, примати

StreetView

Кога е построена гробницата на Христос?

Четвъртък, 30 Ноември 2017 / Места
Археолози изчислиха точната възраст на криптата в Йерусалим    Гробницата в храма „Възкресение на Исус Христос“ в Йерусалим, където се предполага, че той е бил погребан, се оказва построена по времето на император Константин Велики. Това означава 300 години след разпъва [...]

Три места, на които не посрещат Дядо Коледа

Вторник, 19 Декември 2017 / Места
По Коледа в Япония, Коста Рика и Колумбия   Коледа е празник навсякъде по света, но традициите са много различни. Решихме да се разходим до Япония, Коста Рика и Колумбия, за да видим как изглежда празникът през очите на местните хора. В Япония например Коледа се празнува едва от няколк [...]