Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Барът с маймунките

Понеделник, 21 Август 2017 / Истории от града
137
  • Daily Mail
  • Daily Mail
1 / 2

Заведение в Япония предлага нестандартно обслужване на посетителите си

 

Не, това не е серия от „Планетата на маймуните“, а ресторант „Каябуки“ в японския град Уцуномия, където съвсем истински маймунки примати сервират на клиентите.

Двайсетгодишният Ят-чан се научил да сгъва салфетки и да разбира поръчките клиентите, докато прекарва времето си в суши ресторанта. После започнал и съвсем наистина да работи. 

Животинките са чисти и симпатични, но въпреки това им е разрешено да сервират само напитки. Затова пък радват посетителите на заведението с танци и трикове и му печелят нови клиенти. За благодарност получават лакомства, като ядки, соя и банан в края на всяка смяна.

 

 

Засега на територията на Япония като сервитьори работят три примата. Организациите за защита на животните следят маймунките да не работят повече от два часа и да получават адекватна грижа от собственика на заведението.

Ако искате да бъдете обслужени с класа, може да ги засечете предимно сутрин в известната японска таверна.

 

 

Вижте още: 

Роботи в ресторанта 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

маймуни сервитьори, Япония, заведение, примати

Street of Hope

Скандалите с уволненията в СМГ продължават

Сряда, 16 Август 2017 / В клас
Министерството на образованието е настояло ръководството на математическата гимназия да върне освободените учители на работа   След като министърът на образованието Красимир Велчев обясни пред медиите как порочната практика за назначаване на млади учители на срочни договори за по една г [...]

Програмирай на игра

Четвъртък, 15 Декември 2016 / В клас
  В клубовете на CoderDojo България деца създават сайтове и игри   Да програмираш може да бъде забавно, може да осигури добра кариера, но голямото предимство на ранната среща на децата с математическите модели е, че това ги подготвя за живота. Вероятно това стои зад популярн [...]