Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

А кой трябва да управлява?

Петък, 23 Април 2021 / Общество
130
Нашето поколение е толкова несъстоятелно, че няма да измисли изход
 
 
Между другото задавали ли сте си скоро въпроса “Кой би бил най-добрия мой управник”.
Онзи ден, по повод кандидатурите на Калин и Любо (и двамата са ми приятели, но, уви, и двамата са в партия и коалиция, която никак не харесвам) си говорих с доста хора и всички стигнахме до един и същи извод.
Ние днес не одобряваме никой и заявяваме позиция. Включително и аз.
Но рязко се губим, когато някой ни зададе въпроса - “Добре де, а кой трябва да е министър”.
Аз от икономика не разбирам. От земеделие също, а от отбрана разбирам дотолкова, доколкото бих замерял с камъни всеки, който реши да върне донаборната военна служба (и не се шегувам).
Но в случая си мисля за културата.
И веднага се сещам например за Найден Тодоров - директора на Софийска филхармония.
Не се познаваме лично, поздравявали сме се няколко пъти, но следя това, което той прави и пише и смятам, че е един великолепен вариант за министър.
Или Тео Ушев. Не, че Тео някога би се съгласил, но някой може ли да оспори авторитета и опита му?
Сещам се за поне 10 души, които биха били според мен чудесни министри. Бих сложил без колебание на ръководен пост в министерството някои от директорите на оцеляващите провинциални състави, които не мрънкат, а работят. Има такива и за мен е чест, че с някои от тях съм приятел.
А вие имате ли свои фаворити? Извън партии, извън политика? Извън Кьосев, Стоян Михалев, Максим Генчев и Иван Гранитски, извън Калин Вельов, Любо Дилов и всички днешни парламентарни играчи?
Помислете и ако всички, за които се сетите са или в графа “тоя ли бе” или пък в графа “абсурд е той да се съгласи” ще разберете, защо се намираме на това дередже.
Намираме се там, защото никой читав човек вече не иска да се занимава с политика.
И се намираме там, защото за нас вече няма авторитети. Всичко е сринато. Подкрепяме само “против” и никога “за”.
Впрочем не ме разбирайте погрешно. Приветствам края на ерата ГЕРБ и просто с тревога гледам малко след това. Дали ще измислим нещо, след като няма да имаме лидер - бащица?
Да ви кажа съм песимист. Имам натрапчивото усещане, че нашето поколение е токова несъстоятелно, че няма да измисли изход.
 
Текстът е от профила на Венци Мицов във Facebook
 
 
Вижте още:

Вирусът, който обединява

Втора ръка

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

кабинет, правителство, министри, управление

StreetView

Къде се женят българите?

Неделя, 06 Август 2017 / Места
Някои хора търсят нетрадиционни места, други предпочитат утъпканите пътеки и лукса   Страната ни е малка, но много красива, природата ни е неповторима и оставя всеки гост на страната ни без думи, онемял от хубостта на родината ни.  Ето няколко от най-популярните дестинации за сват [...]

Ахтопол – вятър, скали и усещане за уют

Събота, 23 Септември 2017 / Места
Очарователно място, останало встрани от големите инвестиции    Още преди да решим дали да почиваме там, знаехме, че Ахтопол и Синеморец са единствените места по Българското Чернономорие, останали без пречиствателни станции. По ирония на съдбата, по чисто пазарна логика, или защото [...]