Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Поредица от филми за Земята показва богатството на природата

Петък, 05 Април 2019 / Общество
149
  • Photo by Louis Reed on Unsplash

Документалните видеа на WWF са достъпни на платформата "Нетфликс"

 


Документална поредица на природозащитната организация WWF и киностудио Silverback Films "Нашата планета" стартира по видеоплатформата "Нетфликс".


Осемте епизода на "Нашата планета" са заснети в 50 държави от всички континенти за над 3500 снимачни дни. Поредицата представя оцелелите природните чудеса и разкрива как заедно можем да създадем бъдеще, в което хората и природата да процъфтяват заедно. Тази забележителна серия включва невиждани досега кадри от дивата природа, като показва и какви стъпки трябва да се предприемат, за да я опазим. Гласът в "Нашата природа" е на емблематичния британски водещ сър Дейвид Атънбъроу. На други езици се включват звездите Салма Хайек и Пенелопе Крус.

От замръзнали светове до джунгли, от крайбрежни морета до пустини и пасища, в открито море и в сладководни райони и гори, епизодите показват как всеки организъм е свързан с останалите и защо природния свят е от значение за всички нас. Филмите показват  удивителното биоразнообразие, с което споделяме планетата. Но и подчертават огромния натиск, който засяга здравето и стабилността на природните системи на Земята и които застрашават нашето собствено бъдеще.
"Нашата планета" се стреми да вдъхнови любов към нашия дом и към невероятното разнообразие на живота, което поддържа всички ни. Да направи природата важна за милиони хора по света и да вдъхнови за промяна в мисленето и в действията, които да доведат на по-устойчив начин на живот.

Документалните серии се придружават от редица онлайн ресурси и образователни програми, така че да можем да постигнем ново разбиране за нашата планета пред публика от всички възрасти и цял свят.

„Поредицата на Нетфликс и богатите свободно достъпни дейности около тях ще покажат по-добър път за човечеството. Искаме да обърнем внимание на хората, че вече има приемливи решения и технологии, от които можем да се възползваме. Ние просто се нуждаем светът да разбере, че е моментът е днес - сега или никога, и да заработим заедно“, казват от WWF.

Вижте още:

Последните пет години са най-горещите на земята

Изяждаме хранителните запаси на планетата

Земята се превръща в токсична планета

Природа на кредит

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

WWF, Земя, природа, екология, биоразнообразие, филм

StreetInside

Душите близнаци: Какво виждаме в огледалото?

Вторник, 19 Септември 2017 / На предела
Много хора вярват, че всеки има сродна душа и всеки трябва да ги срещне. Но как да разберем, че срещнали своята друга половина?   Идеята, че всеки от нас има душа близнак, произхожда от Платон. Той твърди, че хората някога са имали две лица, четири ръце и четири крака. Боговете ревнувал [...]

Древен свитък може би крие тайните на пирамидите

Неделя, 24 Март 2019 / На предела
Египетски свещеник открил свещена книга, свързана с Голямата пирамида в Гиза   Свитък от преди 1000 години може да крие тайната на египетските пирамиди. Това предполага историкът Мат Сибсън, създател на канала „Древни архитекти“ в YouTube. Според ученият древният документ м [...]