Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Поредица от филми за Земята показва богатството на природата

Петък, 05 Април 2019 / Общество
115
  • Photo by Louis Reed on Unsplash

Документалните видеа на WWF са достъпни на платформата "Нетфликс"

 


Документална поредица на природозащитната организация WWF и киностудио Silverback Films "Нашата планета" стартира по видеоплатформата "Нетфликс".


Осемте епизода на "Нашата планета" са заснети в 50 държави от всички континенти за над 3500 снимачни дни. Поредицата представя оцелелите природните чудеса и разкрива как заедно можем да създадем бъдеще, в което хората и природата да процъфтяват заедно. Тази забележителна серия включва невиждани досега кадри от дивата природа, като показва и какви стъпки трябва да се предприемат, за да я опазим. Гласът в "Нашата природа" е на емблематичния британски водещ сър Дейвид Атънбъроу. На други езици се включват звездите Салма Хайек и Пенелопе Крус.

От замръзнали светове до джунгли, от крайбрежни морета до пустини и пасища, в открито море и в сладководни райони и гори, епизодите показват как всеки организъм е свързан с останалите и защо природния свят е от значение за всички нас. Филмите показват  удивителното биоразнообразие, с което споделяме планетата. Но и подчертават огромния натиск, който засяга здравето и стабилността на природните системи на Земята и които застрашават нашето собствено бъдеще.
"Нашата планета" се стреми да вдъхнови любов към нашия дом и към невероятното разнообразие на живота, което поддържа всички ни. Да направи природата важна за милиони хора по света и да вдъхнови за промяна в мисленето и в действията, които да доведат на по-устойчив начин на живот.

Документалните серии се придружават от редица онлайн ресурси и образователни програми, така че да можем да постигнем ново разбиране за нашата планета пред публика от всички възрасти и цял свят.

„Поредицата на Нетфликс и богатите свободно достъпни дейности около тях ще покажат по-добър път за човечеството. Искаме да обърнем внимание на хората, че вече има приемливи решения и технологии, от които можем да се възползваме. Ние просто се нуждаем светът да разбере, че е моментът е днес - сега или никога, и да заработим заедно“, казват от WWF.

Вижте още:

Последните пет години са най-горещите на земята

Изяждаме хранителните запаси на планетата

Земята се превръща в токсична планета

Природа на кредит

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

WWF, Земя, природа, екология, биоразнообразие, филм

Street of Art

Цаца, ама един тон - на фестивал

Петък, 10 Юни 2016 / Хранене и Здраве
  Тридневен фестивал на цацата се провежда от днес в Кранево     От днес до 12 юни в Кранево се порвежда първият Фестивал на цацата. На посетителите на черноморския курорт ще бъдат предложени 1 тон цаца, риба и морски дарове. Част от курорта ще се превърне във фестивална зо [...]

Изложба за 50-та годишнина на "Пинк Флойд"

Събота, 18 Февуари 2017 / Под прожектора
Роджър Уотърс и Ник Мейсън направиха рядка публична поява, за да промотират предстояща изложба, отбелязваща половинвековната музикална кариера на „Пинк Флойд”. Експозицията ще бъде открита на 13 май в лондонския музей „Виктория и Албърт” и ще съдържа над 350 експоната [...]