Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Млади българи с шанс за стипендия за обучение в чужбина

Сряда, 12 Май 2021 / Кариера
380

Фонд “Иди, учи и се върни” отпуска до 10 000 лева за магистратури

 

Българи, които търсят възможност за образование в чужбина, могат да получат стипендия до 10 000 лева от фонд „Иди, учи и се върни“. Условието е те да се върнат и да работят в страната ни, а срокът за кандидатстване е до 4 юни.

За шеста поредна година най-голямата общност на българите по света - Тук-Там, провежда своя фонд “Иди, учи и се върни”. През 2021 той е в размер на 45,000 лв - дарения от членовете на общността, както и от корпоративни партньори. Средствата ще бъдат инвестирани в поне четирима стипендианти, на които им предстои да следват магистратура в чужбина.

Бъдещите магистри ще могат да участват и в конкурс за две специализирани стипендии. Те са осигурени от компании, заставащи зад каузата.

 

  • Стипендията на PostScriptum и Тук-Там ще търси кандидати със специалности, свързани с устойчиво развитие, зелен мениджмънт и финанси, климатични промени, социално предприемачество и иновации, корпоративна социална отговорност и подобни.
  • А стипендията от Playtech и Тук-Там ще инвестира в млади българи, избрали специалности от сферите технологии, компютърни науки, информатика, софтуерно инженерство, изкуствен интелект и др.

 

Мисията на Фонда е да инвестира в бъдещи лидери, които искат да работят за позитивна промяна тук. "Иди, учи и се върни" е много повече от фонд стипендии - това е програма за цялостно развитие на млади хора с потенциал, чрез който инвестираме в тях и в бъдещето на България”, споделя Христо Бояджиев, основател на Тук-Там. Атанас Събев, стипендиант от първото издание на фонда и магистър по право в Харвард, разказва: “Подкрепата на фонда бе не само своевременна, но отне огромна част от напрежението свързано със заминаването ми и ми позволи да се фокусирам върху следването си.”

 

От 2016 досега, “Иди, учи и се върни” има 22 стипендианти и близо 165,000 лева инвестирани в стипендии, а след тазгодишното издание общата инвестирана сума ще е 210,000 лева. Фондът залага на качественото образование и придобиването на чуждестранен опит като инструменти за развитието на страната. Общността на Тук-Там вярва, че знанията, уменията и разширеният мироглед могат да бъдат изключително ценни за цялото ни общество.

Зад мисията застават видни представители и експерти от разнообразни сектори. Те ще бъдат жури и ще имат нелеката задача да изберат най-достойните кандидати.

 

За да вземат участие в конкурса, кандидатите трябва да отговарят на следните условия:

  • Българско гражданство;
  • Бакалавърска или магистърска степен, придобита между 01.01.2016 г. и 31.07.2021 г.;
  • Стартиран процес за кандидатстване в магистърска програма в чуждестранен университет;
  • Високо ниво на владеене (B2) на езика, на който ще се провежда обучението.

 

 Вижте още:

Онлайн платформа ще помага на българи, връщащи се от чужбина

Фондация Карол знание ще подкрепя българската наука

Каква би трябвало да е истинската ни цел, за да постигнем реален успех?

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Тук-там, Иди, учи и се върни, стипендии, обучение, магистри, образование, българи в чужбина

StreetBoard

Граждани протестираха пред БАБХ заради убитите кончета

Петък, 06 Януари 2017 / Истории от града
Неправителствени организации искат оставки и промяна в закона    Неправителствени организации за защита на животните протестираха пред сградата на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Причината е случаят с умъртвените 4 кончета и две кучета, превозвани без чипове и [...]

Мигранти достигнаха българската граница

Неделя, 01 Март 2020 / Общество
Борисов заминава на среща с турския президент   След като в петък турският президент Реджеб Ердоган обяви, че няма да спира мигрантите към Европейския съюз и хиляди бежанци тръгнаха към Гърция, днес мигрантският поток достигна и до границата с България. БГНЕС съобщи, че на изхода н [...]