Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Децата с аутизъм и телепатията

Сряда, 11 Октомври 2017 / На предела
1558
  • unsplash.com

Изследване показва, че те може би притежават свръхестествени способности 

 

Ако някога сте били заобиколени от деца аутисти, тогава може би знаете колко различни са те. Трудно е да се определят и категоризират симптомите на аутизма обаче, защото той има различни спектри. Някои деца аутисти са шумни, докато други никога не казват и дума, единствено с действията си изпращат съобщения към останалите. Но може да се каже, че това, което ги свързва, е високата им интелигентност.

 

Забележителни черти

 

Някои от тези деца действително показват изключителни способности. Някои имат невероятни математически и художествени способности, други използват поотделно лявата и дясната половина на мозъка си. Докато повечето хора вярват, че творческите способности не присъстват в „тихите“ хора, се оказва, че е точно обратното. Всъщност тези, които възприемаме като като тихи, показват способности над средното ниво.

Изглежда липсата на "нормална" комуникация пречи на тези деца да предават послания или да покажат това, което наистина знаят. Факт е, че те знаят много повече, отколкото очакваме от тях дългосрочно, за да могат да общуват по-ефективно. Това е бариера, която трябва да бъде разрушена.

Диана Пауъл, невропсихиатър, автор и изследовател, като е работила в много области на неврологията, е участвала в изследване на способностите на деца аутисти и установила, че повечето от тях имат телепатични способности.


Тестване на способностите

 

Миналата пролет, Пауъл провела експеримент със силно аутистично дете на име Хейли. В експеримента Хейли и нейният терапевт трябвало да седят от двете страни на една и съща маса. Терапевтът разполагал с карти с различни картинки и уравнения, като докато ги наблюдавал, в другата ръка държал друга карта с цифри, букви или изображения пред детето. Хейли трябвало да посочи номера или образа, за който мислел терапевта. Резултатът бил удивителен – детето отгатвало какво е написано на скритата карта без никакъв проблем.

Тъй като Пауъл изследва тези способности при аутистични деца, тя стига до извода, че става въпрос за общ мозъчен модел. Освен наличните способности по време на изследването, Пауъл открива второто най-често срещано състояние, при което се проявява телепатията – съня. Това би могло да е причина за изследване на сънищата и тяхното по-дълбоко значение.

 

Хиперактивните деца

 

Подобни способности показват децата с дефицит на вниманието, или хиперактивните деца с дефицит на вниманието. Приема се, че индиго децата са хиперактивни деца, които не са били диагностицирани и че те също имат свръхестествени способности.

За децата, които страдат от предполагаема хиперактивност или от дефицит на вниманието, това е начин да се опитат да се освободят от огромно количество енергия, която за повечето възрастни дори не е позната. Същата енергия може да бъде и входящо телепатично послание, което тези деца не могат да разберат или да приемат. Изследванията са показали, че те използват еднакво добре както лявото, така и дясното полукълбо на мозъка си – нещо, на което възрастните в общия случай не могат да се научат през целия си живот.

 

Хората с психични заболявания

 

Според последното ми проучване, пациентите, които се подлагат на болнична терапия в много психиатрични институции, първо се изследват за телепатични способности – в случаите, в които пациентът претендира за свръхестествени способности. Не съм сигурна защо правят това, но много често пациентите показват признаци, че са надарени в тази област, въпреки че през повечето време те не са достатъчни, за да бъдат убедителни. Това обаче е повод за размисъл. Хората с различни разстройства, като тези, които страдат от дефицит на вниманието или хиперактивност, а също и аутизъм, също показват забележителна способност да виждат неща, които другите не могат. Интуицията им е по-силна, което може да се дължи на усилията на ума да предупреждава за нещо, което подсъзнанието може да открие, но все пак съзнанието трябва да види.

 

Никола Тесла е казал, че в деня, в който науката започне да изучава нефизическите явления, тя ще постигне по-голям напредък за едно десетилетие, отколкото във вековете на своето съществуване.

Тъй като науката продължава да търси отговор на нерешените загадки зад свръхестествените способности, ние ще продължим да се чудим за техните последици. Тъй като умът е изключително мощна машина, възможностите му могат да бъдат далеч отвъд това, което науката е готова да признае. Да живеем по стандартите на това, което знаем чрез отричането на доказателствата за онова, което все още не можем да разберем, само може да попречи на способността ни да растем. Мисля, че истината е между това, което знаем и това, което смятаме за невъзможно.

Източник:  learning-mind.com

 

Вижте още: 

Децата на дъгата

Различните поколения "духовни воини" 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

аутизъм, дефицит на вниманието, хиперактивност, свръхестествени способности, телепатия

StreetView

Нов саркофаг ще пази от радиацията в Чернобил

Вторник, 29 Ноември 2016 / Места
Това е най-голямото конструирано някога мобилно сухопътно съоръжение     Ново защитно съоръжение беше монтирано над стария саркофаг, с който е покрит разрушеният през 1986 г. четвърти реактор от Чернобилската АЕЦ. Този предпазен щит над авариралия реактор на Чернобилската АЕ [...]

Кули от хора в Испания

Събота, 26 Октомври 2019 / Места
Традицията датира от 18 век в каталунския град Тарагона   През октомври в Испания е много, много интересно. Ако отидем сега, ще успеем да видим един от най-впечатляващите и дори странни обичаи - Кастел (Castell)! Кастел на испански означава замък, но в този случай използват думата, за д [...]