Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Кули от хора в Испания

Събота, 26 Октомври 2019 / Места
157
  • youtube.com

Традицията датира от 18 век в каталунския град Тарагона

 

През октомври в Испания е много, много интересно. Ако отидем сега, ще успеем да видим един от най-впечатляващите и дори странни обичаи - Кастел (Castell)! Кастел на испански означава замък, но в този случай използват думата, за да кажат кула от хора.

Да, точно така - кула, направена от хора и този месец можем да наблюдаваме празника на няколко места в Испания - в Каталуня, Валенсия и Балеарските острови.

Кулите могат да са на 7, 8, 9 и даже 10 етажа, високи са по 15 метра, нужни са 300-400 човека за всяка и имат три части - широка основа, колона и връх, който е съставен само от малки деца. Можете ли да си представите колко тренировки, планиране, добра екипна работа и много кураж са необходими, за да се случи това чудо? 

 

 

Традицията на изграждането на кули от хора в Испания датира от 18 век в каталунския град Тарагона. На специално организиран фестивал в Каталуния отборите се конкурират в изграждането на най-високите и най-сложните човешки кули.

Вижте още:

В Испания започна дело за откраднати бебета

Състезанието на сапунерките

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

кули от хора, кастело, Испания

Street of Hope

Две трети от учителите искат нова система

Петък, 08 Юли 2016 / В клас
  Гилдията се чувства подготвена за работа по новите учебни програми   Над 70% от учителите смятат, че образованието се нуждае от нова структура, а повече от половината казват, че не усещат подкрепа от родители и ученици, показва изследване на агенция „Галъп интернешънъл&ldq [...]

Да не можеш да мислиш в картини

Вторник, 24 Септември 2019 / Гласът на детето
Афантазията засяга 2% от хората по света   Някои хора имат прекалено „цветно“ въображение, визуализират всичко до такава степен, че това ги обърква. Още по-объркващо е обаче, когато не можеш да си представиш това, което преди малко си видял. Лицето на любим човек, летният за [...]