Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Кули от хора в Испания

Събота, 26 Октомври 2019 / Места
668
  • youtube.com

Традицията датира от 18 век в каталунския град Тарагона

 

През октомври в Испания е много, много интересно. Ако отидем сега, ще успеем да видим един от най-впечатляващите и дори странни обичаи - Кастел (Castell)! Кастел на испански означава замък, но в този случай използват думата, за да кажат кула от хора.

Да, точно така - кула, направена от хора и този месец можем да наблюдаваме празника на няколко места в Испания - в Каталуня, Валенсия и Балеарските острови.

Кулите могат да са на 7, 8, 9 и даже 10 етажа, високи са по 15 метра, нужни са 300-400 човека за всяка и имат три части - широка основа, колона и връх, който е съставен само от малки деца. Можете ли да си представите колко тренировки, планиране, добра екипна работа и много кураж са необходими, за да се случи това чудо? 

 

 

Традицията на изграждането на кули от хора в Испания датира от 18 век в каталунския град Тарагона. На специално организиран фестивал в Каталуния отборите се конкурират в изграждането на най-високите и най-сложните човешки кули.

Вижте още:

В Испания започна дело за откраднати бебета

Състезанието на сапунерките

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

кули от хора, кастело, Испания

Street of Hope

Присъдата аутизъм

Събота, 09 Юли 2016 / Гласът на детето
  Родители продавали децата си за органи, защото мислели, че те не могат да живеят Много хора по света, когато чуят диагнозата аутизъм смятат, че това е смъртна присъда, заяви пред „Дарик“ един от най-известите невролози в света д-р Хари Шнайдер, който е за първи път [...]

Безплатни карти за ученици в Националната библиотека

Вторник, 20 Септември 2016 / В клас
Отстъпката е за младите читатели, които са се записали до края на септември   Ученици над 14 годишна възраст, които имат лична карта, вече ще могат да посещават Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. Досега фондът на библиотеката беше достъпен само за лица н [...]