Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Кули от хора в Испания

Събота, 26 Октомври 2019 / Места
312
  • youtube.com

Традицията датира от 18 век в каталунския град Тарагона

 

През октомври в Испания е много, много интересно. Ако отидем сега, ще успеем да видим един от най-впечатляващите и дори странни обичаи - Кастел (Castell)! Кастел на испански означава замък, но в този случай използват думата, за да кажат кула от хора.

Да, точно така - кула, направена от хора и този месец можем да наблюдаваме празника на няколко места в Испания - в Каталуня, Валенсия и Балеарските острови.

Кулите могат да са на 7, 8, 9 и даже 10 етажа, високи са по 15 метра, нужни са 300-400 човека за всяка и имат три части - широка основа, колона и връх, който е съставен само от малки деца. Можете ли да си представите колко тренировки, планиране, добра екипна работа и много кураж са необходими, за да се случи това чудо? 

 

 

Традицията на изграждането на кули от хора в Испания датира от 18 век в каталунския град Тарагона. На специално организиран фестивал в Каталуния отборите се конкурират в изграждането на най-високите и най-сложните човешки кули.

Вижте още:

В Испания започна дело за откраднати бебета

Състезанието на сапунерките

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

кули от хора, кастело, Испания

Street of Art

Място за игра вкъщи

Неделя, 11 Септември 2016 / Стил
Децата много обичат да имат свое кътче, за което да се грижат    Продължаваме темата с играта - този път за мястото за игра, което можем да се опитамe да организираме на децата вкъщи. Разбира се, няма нищо по-хубаво от тичането навън, но в някои дъждовни или студени дни, децат [...]

Годината на жълтото земно куче

Понеделник, 22 Януари 2018 / Стил
Обичайте кучето и през 2018-та то ще ви се отблагодари по най-добрия начин      През нощта на 16 февруари 2018 година според китайския календар Червеният огнен петел ще отстъпи трона на Кучето. Годината на жълтото земно куче ще продължи до 4 февруари 2019 година. Ето каква ще [...]