Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Кули от хора в Испания

Събота, 26 Октомври 2019 / Места
853
  • youtube.com

Традицията датира от 18 век в каталунския град Тарагона

 

През октомври в Испания е много, много интересно. Ако отидем сега, ще успеем да видим един от най-впечатляващите и дори странни обичаи - Кастел (Castell)! Кастел на испански означава замък, но в този случай използват думата, за да кажат кула от хора.

Да, точно така - кула, направена от хора и този месец можем да наблюдаваме празника на няколко места в Испания - в Каталуня, Валенсия и Балеарските острови.

Кулите могат да са на 7, 8, 9 и даже 10 етажа, високи са по 15 метра, нужни са 300-400 човека за всяка и имат три части - широка основа, колона и връх, който е съставен само от малки деца. Можете ли да си представите колко тренировки, планиране, добра екипна работа и много кураж са необходими, за да се случи това чудо? 

 

 

Традицията на изграждането на кули от хора в Испания датира от 18 век в каталунския град Тарагона. На специално организиран фестивал в Каталуния отборите се конкурират в изграждането на най-високите и най-сложните човешки кули.

Вижте още:

В Испания започна дело за откраднати бебета

Състезанието на сапунерките

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

кули от хора, кастело, Испания

StreetBoard

Втората пенсия: Крачка назад, две напред

Вторник, 31 Май 2016 / Общество
Владислав Горанов прехвърли решението за изплащането на втората пенсия на тристранния съвет     Начинът на изплащане на пенсиите от втория осигурителен стълб ще се реши в тристранния съвет. Министерството на финансите ще оттегли своите предложения за промени в Кодекса за социално [...]

Банята в Банкя върна блясъка си

Четвъртък, 21 Май 2020 / Истории от града
Старинният спа център ще бъде отворен за посетители през септември   Малко повече от век след като е построена и след десетилетия на разруха сградата на банята в Банкя върна блясъка си. Ремонтът е на финала, а от септември красивата сграда, която е паметник на културата, отново ще отвор [...]