Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Световноизвестен ресторант ще предлага само веган меню

Четвъртък, 06 Май 2021 / Хранене и Здраве
162
  • facebook.com/ElevenMadisonPark

Eleven Madison Park ще отвори отново за клиенти на 10 юни

 

„Eleven Madison Park” ще отвори отново за клиенти на 10 юни с меню, което е изцяло на растителна основа, съобщи NBC, цитирана от БГНЕС.

Той се счита за един от най-добрите ресторанти както в Ню Йорк, така и в света и от следващия месец ще предлага безмесни и почти изцяло вегански ястия.

„Ако Eleven Madison Park наистина е сред водещите иновациите в заведенията за хранене и кулинарията, за мен е кристално ясно, че това е първото място, което трябва да посетите в Ню Йорк”, каза собственикът и главен готвач Даниел Хюм в интервю за „Уолстрийт джърнъл”.

Ресторантът се намира на 24-та улица и Медисън Авеню и ще отвори за клиенти с основно меню от осем до десет ястия, състоящи се от изцяло растителни компоненти. Хюм заяви, че, тъй като се предлагат мляко и мед за кафе и чай, менюто няма да е веганско.

Така или иначе, промяната потенциално ще има огромни последици в света на изисканата кухня, като се има предвид известността на ресторанта. „Eleven Madison Park” притежава три звезди "Мишлен", четири звезди от "Ню Йорк Таймс", седем награди "Джеймс Биърд" и награда за 2017 г. за най-добър ресторант в света.

Хюм каза пред NBC, че времето, прекарано в условията на пандемия го е накарало да мисли за устойчивото развитие на бизнеса в перспектива и е бил привлечен силно от идеята да се премине към растителна храна.

„Начинът, по който си набавяме храна, начинът, по който консумираме храната си, начинът, по който ядем месо е далеч от устойчивото и отговорно развитие“, заяви Хюм. 

 

Вижте още:

Факти за средиземноморската кухня, които вероятно не знаете

Настроението зависи от храната

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Eleven Madison Park, ресторант, вегетарианска кухня, веган, хранене

StreetInside

Просто божествено

Вторник, 10 Май 2016 / Към себе си
Няма нищо човешко в нашата същност   Да практикуваме в повечето случаи е равно на опити да просветлим и пречупим ума и тялото си. Но те не са НИЕ. Всички негативни неща като болка и жестокост са точно толкова творение на нашия разум, колкото и хубавите – като любов и човечност, но [...]

Как да не се изгубим в егото?

Четвъртък, 24 Октомври 2019 / Към себе си
Големият ум, който идва от истинската ни природа, не може да бъде обзет от суетност и страх   Не се губете - бъдете Себе си! Какво означава човек да е себе си и как да различим дали в нас е водещ умът или Духът? Това е много лесно, която човек е центриран в Същността си и доста трудно, [...]