Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Световноизвестен ресторант ще предлага само веган меню

Четвъртък, 06 Май 2021 / Хранене и Здраве
270
  • facebook.com/ElevenMadisonPark

Eleven Madison Park ще отвори отново за клиенти на 10 юни

 

„Eleven Madison Park” ще отвори отново за клиенти на 10 юни с меню, което е изцяло на растителна основа, съобщи NBC, цитирана от БГНЕС.

Той се счита за един от най-добрите ресторанти както в Ню Йорк, така и в света и от следващия месец ще предлага безмесни и почти изцяло вегански ястия.

„Ако Eleven Madison Park наистина е сред водещите иновациите в заведенията за хранене и кулинарията, за мен е кристално ясно, че това е първото място, което трябва да посетите в Ню Йорк”, каза собственикът и главен готвач Даниел Хюм в интервю за „Уолстрийт джърнъл”.

Ресторантът се намира на 24-та улица и Медисън Авеню и ще отвори за клиенти с основно меню от осем до десет ястия, състоящи се от изцяло растителни компоненти. Хюм заяви, че, тъй като се предлагат мляко и мед за кафе и чай, менюто няма да е веганско.

Така или иначе, промяната потенциално ще има огромни последици в света на изисканата кухня, като се има предвид известността на ресторанта. „Eleven Madison Park” притежава три звезди "Мишлен", четири звезди от "Ню Йорк Таймс", седем награди "Джеймс Биърд" и награда за 2017 г. за най-добър ресторант в света.

Хюм каза пред NBC, че времето, прекарано в условията на пандемия го е накарало да мисли за устойчивото развитие на бизнеса в перспектива и е бил привлечен силно от идеята да се премине към растителна храна.

„Начинът, по който си набавяме храна, начинът, по който консумираме храната си, начинът, по който ядем месо е далеч от устойчивото и отговорно развитие“, заяви Хюм. 

 

Вижте още:

Факти за средиземноморската кухня, които вероятно не знаете

Настроението зависи от храната

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Eleven Madison Park, ресторант, вегетарианска кухня, веган, хранене

StreetInside

Трудните моменти

Четвъртък, 18 Юли 2019 / Към себе си
Ако все чакаме някой да ни спаси, може да останем много разочаровани   Тъжно е да се признае, но в най-тежките моменти от живота си сме винаги сами и трябва да намерим силите и хладнокръвието, за да ги преодолеем. Друга истина е, че за най-мрачните етапи от живота си нямаме идеята как д [...]

Клиничен преглед в психодиагностиката

Понеделник, 07 Февуари 2022 / На предела
В хрониката на психодиагностичния процес, за която говорихме и която показахме в съответната схема тогава, вече, след като сме определили в общи линии типа на пациента, следващото, което трябва да направим, е да приложим по най-добрия начин методите за психодиагностика. Методите на психодиагн [...]