Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

И Prada се отказва от кожите

Сряда, 22 Май 2019 / Стил
118
  • unsplash.com

Компанията се включва в международната програма „Търговец без ценни кожи“

 

Prada Group обяви, че повече няма да използва животински кожи с косъм в дизайните си и новите си продукти, започвайки от дамските си колекции пролет-лято 2020. Тези продукти ще се продават докато сегашните количества не се изчерпят.

„Prada Group е отдадена на иновацията и социалната отговорност, и нашата политика срещу ценните кожи – постигната след позитивен диалог с Fur FreeAlliance (международна коалиция на водещи организации за защита на животните и околната среда, подкрепяща световната програма за търговци, отрекли се от животинската кожа - бел. ред.), особено LAV и Humane Society of the United States – е продължение на тази ангажираност“, каза Миучия Прада. Тя добави, че фокусът върху иновативни материали ще позволи на компанията да разучи нови граници на креативния дизайн докато задоволява търсенето за етични продукти.

„Fur Free Alliance аплодира Prada Group за решението да спре употребата си на животински кожи с косъм”, каза Йо Виндинг, председател на Fur Free Alliance. „Prada Group, заедно със своите марки, сега се включва към растящ списък с търговци без ценни кожи, които отговарят на променящото се отношение на потребителите към животните.”

Брихит Уле, програмен ръководител за Fur Free Alliance, каза: „Prada Group беше една от компаниите, които най-бързо се отказаха от употребата на ценни кожи, след като започна позитивният диалог преди малко над година. Програмата „Търговец без ценни кожи“ вече включва 1 000 компании, което показва, че това световно движение набира скорост бързо, и е изключително малко вероятно кожите с косъм някога да се върнат като приемлив тренд. Това е чудесен ден за животните!”

„За България това означава много. У нас предстои да се разгледа законопроект за забрана на фермите за кожи. Решението на модния гигант Prada Group показва за пореден път, че жестоката кожухарска индустрия няма бъдеще. Не само светът на модата, но и по-голямата част от обществото ни е против използването на ценни кожи – у нас това са над 75%, които не оправдават убиването на животни заради козината им. Надяваме се, че политиците, от които зависи тази забрана да стане факт, ще имат всичко това предвид, когато взимат решението си“, заяви Петя Алтимирска, председател на сдружение КАЖИ (български представител и организация-членка на Fur Free Alliance).

До момента от използването на ценни животински кожи са се отказали редица големи модни марки, сред които Burberry, Jimmy Choo, Versace, Armany, Gucci, Zara, Esprit, Mango.

Пълният списък на компаниите

 

 

Вижте още:

„Сотбис“ няма да предлага предмети от рог на носорог

Човечеството е застрашено заради злоупотребата с природата

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Prada, кожи, животни, природа, екология

StreetView

Драконовите планини

Събота, 22 Декември 2018 / Места
  Невероятна природа, екстремни маршрути и скално изкуство на хиляди години на едно място   Името им Драгенсберг означава буквално "драконови планини". Това е и популярното им наименование. Със своите 3482 м надморска височина (връх Табана Нтленяна) това е най-високата южноафрикан [...]

Красиви плажове

Събота, 01 Юли 2017 / Места
За какво да мечтае човек на 1 юли? Лято, море и някои от най-впечатляващите плажни ивици   Ще ви потопим в морска красота, за да помечтаем заедно. Представяме пет от най – красивите плажове в света.     Остров Тикехау, Френска Полинезия   Красотата на к [...]