Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Най-скъпото жилище, продавано в САЩ

Вторник, 26 Март 2019 / Стил
178
  • MarketsWiki
  • dailymail
1 / 2

Американският милиардер Кенет Грифин е платил 238 млн. долара за апартамент в небостъргач

 

Американският милиардер Кенет Грифин закупи за 238 млн. долара четириетажен апартамент в небостъргач в центъра на Ню Йорк – това е най-скъпото жилище, продавано някога в САЩ, съобщават американските медии.

Общата площ на апартамента е над 2200 кв.м. 70-етажната сграда е разположена между Седмо и Осмо авеню, срещу Сентрал парк.

Central Park South е жилищен небостъргач, който в момента е в процес на изграждане.

 

 

 

Разработена от Vornado Realty Trust, сградата ще има общо 116 жилища, собствен спортен клуб, библиотека, баскетболни и голф игрища. Удобствата включват фоайе с портиер, плувен басейн, салон, камердинер, зала за събития и гараж с пълно обслужване. Жителите й ще имат достъп и до ресторант, тераси и балкони, както и спа и терапевтична зала.

Апартаментът на Грифин се простира от 50 до 53-ия етаж на сградата, в която все още са продадени едва няколко жилища. Сделката е започната още през 2015 година, но продажби от такъв мащаб отнемат години, за да бъдат завършени, пише DailyMail.

 

 

Преди това за най-скъпите жилища, продадени в Съединените щати, се смятаха луксозно имение в Ийст Хамптън, в южната част на щата Ню Йорк. Имотът е купен през 2014 г. за 137 млн. долара от инвеститора Бари Розенщайн.

Грифин е собственик и на други луксозни имоти. През 2015 г. той купи за 60 млн. долара най-скъпия апартамент по това време в Маями (Флорида), а през 2018 г. закупи най-скъпата луксозна къща в Чикаго (Илинойс) за 59 милиона долара. По-рано тази година той стана собственик на къща в Лондон в близост до Бъкингамския дворец на стойност около 122 милиона долара. Имението е било на пазара през последните две години и е предлагано на цена от 163 млн. долара.

Кенет Грифин, чието състояние се оценява на около 7 млрд. долара, започва да инвестира по време на първата си година в Харвард и създава собствен хедж фонд Citadel, който управлява активи в размер на 26 млрд. долара. Компанията разширява присъствието си в Ню Йорк, затова Грифин имал нужда от място, където да отседне, когато е в града.

Сред съседите му в нюйоркския небостъргач ще е и британският певец Стинг.

 

Вижте още:

Резиденциите на световните лидери

Слънчев дом във воден резервоар

Най-необикновените къщи в света

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Кенет Грифин, апартамент, небостъгач, жилище, имот, сделка

StreetBoard

Стартира строителството на още един участък от „Струма“

Четвъртък, 31 Август 2017 / Общество
Трасето от Благоевград до Крупник е с дължина 12 км   След почти двугодишно забавяне започва строителството на магистрала „Струма“ след Благоевград. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на ЕС и националния бюджет и е на стойност от 139 милиона лева. Дължината на този [...]

Изчезва ли надеждата за опазване на дивата природа в Пирин?

Петък, 29 Юни 2018 / Общество
ЮНЕСКО отстъпи за защитата на националния парк    Комитетът за световното природно наследство към ЮНЕСКО отстъпи от първоначалното си намерение да препоръча на българското правителство да отмени решението си от декември 2017 година и планът за управление на Национален парк «П [...]