Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Най-скъпото жилище, продавано в САЩ

Вторник, 26 Март 2019 / Стил
161
  • MarketsWiki
  • dailymail
1 / 2

Американският милиардер Кенет Грифин е платил 238 млн. долара за апартамент в небостъргач

 

Американският милиардер Кенет Грифин закупи за 238 млн. долара четириетажен апартамент в небостъргач в центъра на Ню Йорк – това е най-скъпото жилище, продавано някога в САЩ, съобщават американските медии.

Общата площ на апартамента е над 2200 кв.м. 70-етажната сграда е разположена между Седмо и Осмо авеню, срещу Сентрал парк.

Central Park South е жилищен небостъргач, който в момента е в процес на изграждане.

 

 

 

Разработена от Vornado Realty Trust, сградата ще има общо 116 жилища, собствен спортен клуб, библиотека, баскетболни и голф игрища. Удобствата включват фоайе с портиер, плувен басейн, салон, камердинер, зала за събития и гараж с пълно обслужване. Жителите й ще имат достъп и до ресторант, тераси и балкони, както и спа и терапевтична зала.

Апартаментът на Грифин се простира от 50 до 53-ия етаж на сградата, в която все още са продадени едва няколко жилища. Сделката е започната още през 2015 година, но продажби от такъв мащаб отнемат години, за да бъдат завършени, пише DailyMail.

 

 

Преди това за най-скъпите жилища, продадени в Съединените щати, се смятаха луксозно имение в Ийст Хамптън, в южната част на щата Ню Йорк. Имотът е купен през 2014 г. за 137 млн. долара от инвеститора Бари Розенщайн.

Грифин е собственик и на други луксозни имоти. През 2015 г. той купи за 60 млн. долара най-скъпия апартамент по това време в Маями (Флорида), а през 2018 г. закупи най-скъпата луксозна къща в Чикаго (Илинойс) за 59 милиона долара. По-рано тази година той стана собственик на къща в Лондон в близост до Бъкингамския дворец на стойност около 122 милиона долара. Имението е било на пазара през последните две години и е предлагано на цена от 163 млн. долара.

Кенет Грифин, чието състояние се оценява на около 7 млрд. долара, започва да инвестира по време на първата си година в Харвард и създава собствен хедж фонд Citadel, който управлява активи в размер на 26 млрд. долара. Компанията разширява присъствието си в Ню Йорк, затова Грифин имал нужда от място, където да отседне, когато е в града.

Сред съседите му в нюйоркския небостъргач ще е и британският певец Стинг.

 

Вижте още:

Резиденциите на световните лидери

Слънчев дом във воден резервоар

Най-необикновените къщи в света





Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Кенет Грифин, апартамент, небостъгач, жилище, имот, сделка

Street of Hope

Среда за израстване: Как да се грижим за сетивата

Понеделник, 04 Април 2016 / В клас
  Сегашните деца се раждат с много по-изострени сетива от нас. Чувствителни са до физическа болка. Ето няколко идеи за щадяща сетивата среда     Ние, хората, възприемаме информацията за заобикалящата ни среда основно чрез сетивата ни – вкус, мирис, зрение, слух и осеза [...]

Черно-бяло или цветно образование

Петък, 01 Септември 2017 / В клас
Задачата ни като родители е да възпитаме в децата любов към знанието и отговорност към собственото им бъдеще    Покрай черно-бялата драма от последните дни си спомних за една случка от преди години – жена влиза в книжарница и обяснява, че търси книги с бежаво-кафяви корици, з [...]