Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Време с децата: Откриватели на щастието

Четвъртък, 02 Април 2020 / Родители
557
  • Red Paper Plane

Иноваторите от Red Paper Plane предлагат нови, месечни мисии за родители и деца

 

Наложената ни в момента самоизолация промени из основи начина ни на живот. Дори за онези, които са свикнали да работят отвкъщи, ограниченията за излизане водят до стрес. А за децата, особено тези, които са в първите си училищни години, дистанционното учене е сериозно предизвикателство. Такова е и за родителите, които в много случаи тичат от стая в стая и се опитват да осигурят както възможностите за свързване на децата с учителите, така и подкрепа в подготовката на уроците.

Трудна ситуация, в която времето ни с децата е много, но различно и като че ли не остават много възможности за пълноценно общуване. Ако пък децата още не ходят на училище, вероятно много от игрите вкъщи започват да им омръзват и имате нужда от нещо различно, с което да ангажирате ума и енергията им. Иноваторите от Red Paper Plane имат специално предложение - месечни мисии за родители и деца, в които семействата да прекарват време заедно извън ученето и другите онлайн задачи. 

Всеки месец те откриват по една тема от живота, в която малки и големи заедно търсят решения по теми като щастието, успеха, грешките, приключенията, мечтите.

 

 

Програмата е за 4-10 годишни деца и се състои от мисии - увлекателни предизвикателства от живота, които продължават около един месец. Всяка мисия разглежда важна тема и е пълна със занимания, инструменти и техники, които дават възможност на родителите и децата да прекарат весело и полезно времето си заедно.

Изполва дизайн мислене - водещ метод за иновации из цял свят, чрез който се развиват всички ценни умения на днешния и утрешния ден: креативност, новаторство, адаптивност, решаване на проблеми, увереност, емоционална интелигентност. А това е полезно, както за децата, така и за родителите им.

Всяка тема е под формата на игра с множество интересни инструменти от метода дизайн мислене. Добре познатите ни мисии са в нов вариант, в който всяка тема се разглежда  от три основни посоки - ние самите, близките ни и големия свят наоколо. Така децата научават много за самите себе си и разбират защо идеите на другите са различни.

„Ще адресираме всички аспекти от детското развитие на нашите откриватели — емоциите, характера, компетенциите и ключовите умения за живота. Ще работим активно върху родителските умения - всяка тема е съпътствана от насоки за вашето лично развитие. Ако искате да растете заедно с децата, програмата е вашето място за това“, казва Цвети Камова. Програмата е дигитална и пристига по мейла напълно готова за правене на ясни и разбираеми етапи срещу месечен абонамент за сума по избор.

 

Вижте още: 

Дизайн откриватели

Олимпиадата като семейно занимание

Време с децата: Истории в картинки

Игри за шампиони

Полетът на червения хартиен самолет

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Red Paper Plane, дизайн мислене, време с децата, мисии, родители, деца

StreetInside

Как Вселената се напълни със светове

Сряда, 06 Декември 2017 / На предела
Как са възникнали ранните галактики?   След Големия взрив пространството е абсолютна тъмнина. След милиард години Вселената започнала да се разширява и да става по-прозрачна. Появили се галактики, планети, звезди и други обекти. Това е историята, с която сме свикнали, но подробностите о [...]

В Канзас Сити заподозряха за извънземни странни летящи обекти

Събота, 22 Юни 2019 / На предела
Местен телевизионен канал разреши загадката    Летящи обекти над Канзас Сити привлякоха вниманието на местните жители и предизвикаха тълпи от хора, търсещи отговори, съобщи USA Today, цитиран от БГНЕС. Станцията KMBC на Канзас Сити заяви в Туитър, че е получила "няколко обаждания [...]