Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Издателство пусна помагала за онлайн обучение

Вторник, 14 Април 2020 / В клас
1001

Издателство Клет България продължава инициативите си в помощ на дистанционното обучение

 

Водещото образователно издателство Клет България предлага на своя сайт специално разработена секция с части от учебни помагала в помощ на обучението у дома в условия на епидемия от коронавирус. Специално подготвените материали са готови за разпечатване, фотокопиранe и попълване части от учебните тетрадки и най-добрите помагала с марките “Анубис” и “Булвест 2000” по основните предмети от 1 до 7 клас, като базата с материали се обогатява постоянно. Клет е първото издателство, което предлага напълно безплатно освен всички електронни ресурси и самите учебни помагала за самоподготовка.

Направените извадки на учебните тетрадки и помагала съответстват на учебния материал по месеци и се предлагат в PDF формат, позволяващ лесното отпечатване на цял раздел или част от материала на домашния принтер, което облекчава учебния процес както за учениците, така и за родителите в условия на дистанционно обучение. Целта на предприетата стъпка е  да се осигурят еднакви възможности на всички ученици за самоподготовка, дори когато по различни причини те не разполагат в къщи с печатните издания на учебните помагала. Елиминира се и нуждата от водене на записки или преписване в тетрадки и се пести време. Същевременно това е улеснение и за родителите, които имат желание да се включат и да подпомогнат обучението на своите деца в домашни условия – трябва само да изберат класа и предмета и директно да разпечат материала, готов за работа.

Със специалните ANTI-COVID издания на Клет учениците имат напълно безплатен достъп до съдържанието на допълнителни материали, необходими за пълноценен учебен процес, които са подходящи за упражняване и преговор на новоусвоения материал самостоятелно или заедно с родителя.

Още на 13 март водещата образователна компания предостави напълно безплатен достъп до разработените от нея над 50 000 дигитални образователни ресурса чрез системата IZZI (Интерактивно, Занимателно, Забавно, Интегриращо), като средният брой активни потребители на дневна база надминава 23 000. В подкрепа на учителите в условията на пандемична обстановка е и предоставеният отново безплатно достъп на учителите до интегрираните в софтуерната среда Microsoft Teams електронни и електронно четими учебници с марките “Анубис”, “Булвест 2000” и “Klett”.

Всичко това е допълнение на предоставения от издателство Клет България Дигитален пакет за подкрепа на учителя при работа от вкъщи, който надгражда популярния сред преподавателите и иновативен пакет от началото на годината, наречен “Заедно до върха 2020”.

Отчетените над 140 000 посещения в платформите на „Клет“ за електронно обучение в пиковия период 15-21 март потвърждават,  че комбинацията от електронни и печатни материали е успешен модел на обучение и преподаване от разстояние.

За изтегляне на безплатно съдържание е необходима единствено регистрация  на сайта на издателство Клет България.

 

Вижте още:

Дистанционното обучение: Въпроси от един учител

Дистанционното обучение: Колко часа работят учителите?

Време с децата: Откриватели на щастието

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Клет България, издателство, учебници, помагала, дистанционно обучение, ученици, коронавирус

StreetBoard

Скок на цената на парното и топлата вода

Вторник, 28 Март 2017 / Общество
Увеличението е заради поскъпването на природния газ с близо 30 на сто   Шоково поскъпване на парно и топла вода за абонатите на топлофикациите на газ предвижда доклад на енергийния регулатор, който трябва да бъде разгледан и гласуван на 4 април. Заложените увеличения са резултат от оча [...]

Коалицията няма „да се разтурва“

Понеделник, 03 Септември 2018 / Общество
След  няколкочасов коалиционен съвет и серия от скандали партиите в управлението избраха да останат заедно   Управляващата коалиция избира да продължи напред. Тежко е, не е лесно, трябва да преодолеем свои вътрешни особености. Това заяви съпредседателят на Обединени патриоти [...]