Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Полицията е свалила 65 табели за седмица

Неделя, 29 Януари 2017 / Общество
517
  • btv.bg

Очаква се по-строгите санкции срещу шофьорите да дадат резултат

 

В първата седмица след влизането в сила на новия Закон за движение по пътищата в страната са били свалени 63 регистрационни табели, плюс още два случая на транзитни табели с изтекъл срок, съобщи пред Нова теливизия началникът на отдел “Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски. 

При свалени регистрационни табели, може да се направи медицинско изследване за алкохол в кръвта и ако дрегерът е показал повече от реалното, санкцията се отменя. Другият вариант е да се изчака изтичане на наложената забрана и да се получат номерата обратно. Разбира се, има и вариант за оспорване на акта в съда, обясни специалистът.

Рановски обясни, че се прилагат и мерки като отнемане на свидетелство за правоуправление при превишена скорост в населените места над 50 километра в час и припомни, че основната идея на завишените наказания е да се намалят драстично катастрофите и даваните жертви на пътя. По негова преценка при запазване интензивността на проверките, има вероятност приблизително 15 000 души да останат без регистрационни номера до края на годината.

„Виждам ефекта около себе си. Много мои познати  казват, че ще се съобразяват повече. Както се научихме да слагаме коланите, ще се научим и да не пием”, коментира бившият вече председател на парламентарната транспортна комисия Настимир Ананиев, който беше един от инициаторите на промените.

 

Вижте още:

Влизат в сила новите правила за движение по пътищата 

Пешеходците няма да са виновни за зебра 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

КАТ, регистрационни табели, санции, шофьори, Закон за движение по пътищата

Street of Hope

Синът ми не е моя собственост, за да решавам аз

Сряда, 18 Септември 2019 / Родители
За мен е важно да виждам радостта в очите му и вдъхновението в сърцето му   Синът ми се нуждаеше от нов панталон... Разглеждаме десетките закачалки с най - обикновени спортни, меки панталони и той казва: - Искам този! - Добре, както искаш! Все пак разгледай и другите, тези цветове са до [...]

Учителите: Вдъхновители или... звероукротители

Сряда, 24 Май 2017 / В клас
„Аз буки, веди глаголати! Добро ест живети дзело земля! Иже како люди мислите, наш он покой. Ръци слово твръдо! Ук, фрът, хер! от! Ща чръв! Ци ша! еръ, ер, ери! Ет! Ен он! Йен йон! Юс! Ят!”.   Аз зная буквите и знанието ми дава по-добър живот. Това е смисълът на празника на [...]