Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Болестта: Спри да се бориш с мен

Петък, 06 Ноември 2020 / Към себе си
1223
  • unsplash.com
Истинският смисъл на лошите преживявания е да се запиташ какво става вътре в теб 
 
 
- Как си, приятелко? - попитала болестта.
- Ти можеш да говориш?!?! - в пълен шок отвърнала жената.
- Разбира се, че говоря! Просто ти за първи път реши да ме чуеш!
- Каква наглост! Подиграваш ли ми се, че ме питаш как съм? Вече десет дни имам висока температура, кашлям, умирам от болки в цялото тяло... И ти ме питаш как съм?!?! - ядосана обяснила дамата.
- Защо ми казваш всичко това с яд? Той само дава още сила на заболяването! Аз не съм твой враг! Ти ме повика!
- Кой, аз? Абсурд! Каква глупост! Аз ще искам болестта!
- Да! Гняв, критика, недостатъчно грижа към себе си, неприемане и много страх... Мислите ти са изцяло токсични през по-голямата част от ежедневието ти! Така ме повика! Дойдох, за да подредя тази каша! За да я изчистя! - обяснила болестта.
- Сега пак ще се обадя на лекаря си, защото симптомите ми не отшумяват и много скоро ще те преборя! - отвърнала жената.
- Защо, когато болестта навести някой от вас, хората, вие само гледате симптомите, колко ви е лошо и как някой друг човек трябва да ви премахне болките с хапчета? Истинският смисъл на болестта е да се запиташ: Какво става вътре в мен? Какво не съм забелязала дълго време, за да се появи тази гостенка, болестта? Какво мога да направя, за да изчистя плевелите и да се променя? Вие искате да се излекувате, оставайки старите бурени да живеят вътре във вас! Искате лекаря да свърши вашата работа! Когато това се случи, обаче, вие оставате същите объркани същества и тогава идва следващото препятствие, защото вие трябва да се изцерите... Болестта идва, за да те пробуди за промяна! Да те освободи от стари модели! Да те пречисти!
- Много е лесно да философстваш, когато не ти си тази, която се гърчи в леглото! - казала жената.
- Докато ти гърчиш тялото си, аз лекувам душата ти! Аз съм истинският ти лечител! Онзи, който няма да ти даде хапче, но онзи, който ще те отведе на следващото стъпало! Онзи, който ще те поведе по пътя на трансформацията към Светлината! А дните в болка и страдание са нищожната цена, която плащаш, за да живееш във Вечността! Те са въпрос на гледна точка!
- Добре! Какво да направя...? - тихо попитала жената.
- Спри да се бориш с мен! Приеми ме! Опознай ме! Смири се! Разбери, защо съм дошла! Какво си пропуснала в себе си? Кога последно истински усети собствената си любов? Коя твоя емоция си пренебрегвала дълго? С какво си се самозалъгвала? За духа страданието не съществува! Фокусирай се върху душата, тогава болката няма да има никакво значение! Изчисти ума си от всички мисли и остави пространство за Светлината! Тя ще нахлуе, ще пречисти, ще промени, ще изцери! Ти си съвършено създание и Животът те е дарил с всички нужни качества и функции, за да се справяш с всичко, което физическия и духовен свят поставят на пътя ти! Бъди благословена! - заключила болестта и прегърнала болната в лековита прегръдка.
Сълзи се стекли по лицето на жената! Усетила тихото смирение в сърцето си! Покоят се върнал! Отново усещала пулса на Живота! Страданието вече нямало значение... То било просто поредният етикет на нещо, което просто Е!
 
Вижте още:

Да спреш, за да продължиш

Нека ти разкажа за пеперудите

Игра "Кой ще спечели короната!"

Животът е в простичките неща

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

болест, здраве, към себе си

StreetView

На кого е статуята, открита в Хераклея Синтика?

Събота, 01 Септември 2018 / Места
Столицата на Средна Струма е била резиденция на македонските царе, а по-късно и на римските военачалници   Тази година най-значимото откритие на археолозите на античния град Хераклея Синтика е двуметрова статуя на римски управник, която вероятно датирамежду 1-ви и средата на 2-ри век сл [...]

Парк „Рила“ в Дупница

Събота, 29 Юли 2017 / Места
Барбекюта, водни колелета, плаж и спорт на едно място на 30 минути от София   Парк Рила е един от новите паркове в България, разположен на 280 дка в град Дупница. Намира се на 1,5 км от центъра на града.  През територията му преминава река Бистрица, над която са изградени 38 моста. [...]