Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Семейството: Много труд е това

Вторник, 29 Ноември 2022 / Към себе си
353
  • unsplash.com

Работата между партньорите започва първо във всеки един по отделно и едва тогава -в общото

 

Семейство... Прекрасно нещо е семейството, може би едно от най-прекрасните на Земята! Но, защо все по-рядко се срещат семейства, в истинския смисъл на тази дума. И не говоря за деветдесет процента от семействата, които позират пред обществото със здрави отношения, зад които далеч не стои тази Истина. За съжаление, масово създаваме семейства, защото дълбоко в себе си всички сме “просяци“. Да,“ просяци“ за любов! Проблемът е, че основно се събираме с някого, за да ни направи щастливи, за да запълни собствените ни празнини, които сами не сме запълнили. Не сме си свършили сами работата, искаме я на готово, защото това е по-сладкият и лек вариант. Така сме научени, така функционира светът от векове. В началото всичко е вълшебно, страстно и влюбено, а когато този период премине и дойде моментът за истинската работа, “просяците“ излизат наяве и всеки удря по масата за своите желания и правота. Любов? Да, това е човешката любов! И тя е част от пътя и уроците ни! Но истинската любов е с Бог, Живота, Вселената, Слънцето... Тя е онази Истинска любов, която запълва всички наши празнини, която ни прави пълноценни същества, готови да даваме Любов, не защото някой я изисква в точно определени жестове и желания, а защото просто я излъчваме. В тази връзка само и единствено ние можем да бъдем Любов - божествена, не човешка. Едва, тогава ще създаваме семейства, в които работата между партньорите ще започва първо във всеки един по отделно и едва тогава в общото. Няма да бъдем роби на старите матрици, заложени от безброй поколения в институцията семейство. Ще бъдем осъзнати, ще се държим за ръце, ще се приемаме безусловно, ще обичаме, защото нашето щастие няма да зависи от това дали партньорът ни е казал точно онази дума, която сме искали, подарил ни е точно онзи подарък, който сме очаквали или ни е погледнал влюбено, точно когато сме имали нужда от това... Не! Всичко това би било само бонус в съвместното бродене по Земята! Не сме дошли на Земята, за да бъдем осигурени от половинките си с щастливи мигове, техните грижи и тяхната любов. Дошли сме, за да се учим, развиваме и за да проявяваме Светлината и по земните пътеки. Всичко останало се случва и идва естествено, когато не е просено и когато не сме зависими от него.

Ооо, дааа, много труд се иска, за да имаш пълноценно семейство днес! Нужни са двама! Нужна е осъзнатост! Нужно е търпение! Нужно е постоянство! Нужни са толкова много качества, които всеки трябва да развие в себе си. Работа! Работа! Работа! Вътре в нас! После и в общото! Но, по-лесното е просто да искаме...Да искаме да стане на нашето, да искаме човекът срещу нас да бъде точно онова нещо, което сме създали в главата си, да летим влюбени постоянно... И, когато не го получим, просто ставаме и тръгваме към следващата гара... Да, понякога и това е нужно да се случи! Но, в повечето случаи просто се отказваме да свършим тежката работа, с изораване на плевели, със засаждане на нови семена, с отглеждане и поливане... Много труд е това! Много! Не е лесно! Никой не е казал, че ще е лесно! Но има един единствен начин, целият този процес, да бъде лек! Когато първо изградим връзката си с Живота! Тогава той ни дава нужната сила, търпение, знания, мъдрост и дори развива в нас качества, за които не сме подозирали... Държи ни за ръка и заедно, с лекота, преминаваме през дългия и сложен процес! Напътствани и подкрепяни!

Всичко това са само избори! И аз съм си тръгвала в миналото много пъти, и от мен са си тръгвали, но от много години моят избор винаги е един! Първо е моята връзка с Бог,а после е пътят ми с моя партньор, който е постоянна работа, постоянно поливане, постоянно почистване, сеене... И така до безкрай... И така, каквото Животът е решил да прояви за мен и чрез мен... Семейството е само още един от предметите в училището Живот! Учене, трупане на знания, прилагане... Понякога получаваш слаб две, понякога отличен... Но, никога не се дипломираш! И как би могло... Семейството е процес - частица от вечността!

 

Текстът е от страницата на Милена Римпева във Facebook

 

Завличаме в блатото цели поколения

Как „накарах“ жена ми да се влюби в мен?

Да сме специални за някого не е даденост

Какво прави хората нещастни?

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

семейство, любов, психология, към себе си

StreetBoard

Деца събраха дарения за животните в приюта на Animal Rescue Sofia

Неделя, 12 Януари 2020 / Истории от града
В продължение на почти два месеца учениците изработваха предмети за коледния си базар    Ученици от първи до четвърти клас събраха дарения за приюта за бездомни животни на Animal Rescue Sofia в Долни Богров. В продължение на почти два месеца децата изработваха предмети за [...]

В Шенген по въздух и вода: Какво трябва да знаем?

Неделя, 31 Март 2024 / Общество
Проверките по въздушните и морските граници отпадат   От днес България е член на Шенгенското пространство по въздух и вода. Проверките по въздушните и морските граници отпадат след процес, продължил повече от десетилетие. Причината за частичното присъединяване е ветото, наложено от Авс [...]