Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Защо молитвите ни остават нечути?

Неделя, 11 Ноември 2018 / Към себе си
530
  • pixabay.com

Духовните практики не променят света около нас, а самите нас

 

Молитва, ежедневен ритуал, визуализация – хората използват различни начини да поискат това, от което имат нужда в живота си. Всъщност, без значение, дали човек е будист, християнин, мюсюлманин или изповядва друга религия, има един ключов фактор, от който зависи молбите му да бъдат чути.

Факт е, че духовните практики не са предназначени да променят външния свят. Духовните практики не са предназначени да променят обстоятелствата или хората около нас. Духовните практики са предназначени да променят самите нас.

Парадоксално, но разбирането за това е единственият начин да се прояви всичко, което искаме. Това може да бъде и единственият начин човек да живее в радост, мир и изобилие.

Често, когато се молим, искаме промяна в света около нас. Искаме повече пари, по-добра работа, по-хубава къща или по-добри взаимоотношения. Ние молим Вселената / Бога / Божественото за това, което искаме и се надяваме, че то ще дойде при нас.

Понякога получаваме това, което искаме, но обикновено не поради причините, които мислим. Вселената знае, че често не можем да променим външните си обстоятелства, без първо да променим вътрешния си свят.

 

Как работи това?

 

Например, искаме вселената да подобри нашите отношения. Това, което очакваме, е вселената да промени другите, да ги направи по-хубави, по-честни, по-богати или да попълни липсите, които усещаме. Това, което всъщност прави вселената, е, че започва да променя нас. Универсалната енергия започва да работи върху нашия „вътрешен пейзаж“. Там тя ще насърчи промените, които са необходими, за да постигнем връзка с мечтите си. Този принцип работи независимо от това, което се опитваме да проявим.

Вселената започва да работи върху собственото ни чувство на липса и вътрешни блокажи към нашето щастие. Универсалната енергия ни помага да се изправим пред собствените си страхове, тревоги и ограничаващи вярвания. Можем да започнем да развиваме доверие и смелост, ентусиазъм и решителност. Тази енергия ще ни помогне да развием каквото ни е необходимо, за да създадем това, което наистина искаме.

Ако говорим за връзка, това може да означава, че развиваме повече състрадание и опрощение за себе си и за човека до нас. Това ще ни позволи да виждаме нещата от гледната точка на другия човек, да слушаме и да говорим открито и да насърчаваме взаимно разбирателство и уважение, което ще промени отношенията. Или може да ни помогне да развием увереността да си тръгнем от тази връзка.

Нашите молитви ще бъдат чути и нашите желания ще бъдат посрещнати, но не и без да ни променят по пътя към желаното. Духовната практика (молитвата) може да промени живота ни чрез разрушаване на ограничаващи вярвания, разтваряне на страхове и тревоги или изкарване на повърхността и изцеление от стари травми. Насочването на енергията ни в някаква посока може да доведе и до промени във външния свят, като вкара в живота ни наставници, или ни предостави възможности за растеж.

 

По пътя към случването

 

Често изглежда, че нашите молитви не са били чути, но обикновено те са чути, но не по начина, по който очакваме. Всъщност често може да изглежда, че животът ни се влошава. Трябва да имаме вяра, че промените, които се случват, както в нас, така и в материалния свят, в крайна сметка работят за наша полза.

И така, не позволявайте на идеята, че молитвите ви остават без отговор, или че не можете да сбъднете мечтите си, да ви откаже от намеренията ви. Наблюдавайте какво се случва в света около вас, но и в сърцето и душата си. Можете, например, да записвате промените, които се случват в живота ви, или в начина ви на мислене, така че да проучите как можете да стигнете до това, което искате.

И преди всичко, внимавайте какво искате. Понякога може да откриете някои емоции, които предпочитате да останат погребани. Може да бъдете принудени да се сблъскате със собствените си ограничаващи вярвания. Затова се уверете, че сте наистина готови да направите необходимите промени в живота си, които ще позволят вашите желания да се проявят в живота ви.

Ползата от всичко това е, че тези процеси са наистина трансформиращи. Ние не искаме само подарък, както децата на Коледа. Вместо това тръгваме по пътя на изпитанията и радостите и се променяме. Наградата ни е в преживяването на истинска любов, мир, радост, щастие и изобилие.

 

Източник: notmeditating.com

 

Вижте още:

Защо не работи законът на привличането

Формулата „Искам-Мога-Нуждая се“

Как да сбъднем желанията си

 

 

Станете наш благодетел в Patreon 

Дарете на PayPal: office@streetwatch.bg

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

желания, молитви, духовни практики, вяра

Street of Art

Сръбското магарешко сирене е най-скъпото в света

Петък, 28 Юни 2019 / Хранене и Здраве
Наричат го чудо на природата   Бялo, плътно и богато на вкус, единственото в Сърбия сирене от магаре не само е вкусно, но е и добро за вашето здраве, казва производителят Слободан Симич. Има само една уловка – при 1 000 евро (1 130 долара) за килограм, то може и да е най-скъпото [...]

Какво ни очаква в Годината на петела

Неделя, 01 Януари 2017 / Стил
Време за честност и справедливост и на постигнатите цели    На 28 януари навлизаме в годината на Петела според китайския хороскоп. Петелът символизира Слънцето, зората, новото начало и разбуждането, разказва астрологът Милена Вълканова пред Edna.bg. Ето защо следващата година ще [...]