Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Разрушението като лукс - най високата сграда в Тайланд

Събота, 03 Септември 2016 / Места
1747
  • Най-високата сграда в Тайланд - 314 м

77-етажният небостъргач впечатлява с интересния си дизайн 

 

Тази сграда не е жертва на тероризъм, нито е пострадала от времето. Това е най-високият (засега) небостъргач в Тайланд. Небостъргачът MahaNakhon украси градския пейзаж на Банкок след като беше открит на тържествена церемония тази седмица. Със своите 314 метра, MahaNakhon се окичи и с титлата най-висока сграда в Тайланд, изпреварвайки досегашния рекордьор Baiyoke Tower II (304 метра), информира profit.bg.

 

 

77-етажният небостъргач е далеч от рекордите на най-високите сгради в света, но затова пък очарова със смел архитектурен дизайн и стилен интериор.

 

 

Вътрешното пространство на сградата е заето от търговски и жилищни площи, както и от луксозен хотел.

 

 

В небостъргача има още 209 бутикови апартамента, поддържани от Ritz-Carlton Residences, а също и първокласен ресторант.

 Сградата е проектирана от от международната архитектурна фирма Büro Ole Scheeren, която си партнира с тайландската строителна компания PACE Development. Стойността на проекта се оценява на 520 милиона долара. Възможно е обаче първенството на MahaNakhon да продължи кратко, тъй като вече има предложение за строеж на нова „супер кула“ в страната. Новият проект предвижда построяването на 615-метров гигант - Rama IX Super Tower, която да бъде завършена през 2019 г.

 


Кои са най-високите сгради в света.  

Вижте още: 

Молът в Световния търговски център

Призрачни места: Мегаломания 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

най-високите сгради, небостъргачи, Тайланд

Street of Hope

1 милиард деца са жертви на насилие всяка година

Петък, 28 Юни 2019 / Гласът на детето
Според СЗО тормозът е епидемия в целия свят   1 милиард деца всяка година стават жертва на насилие, според Световната здравна организация.  Заключенията на експертите са, че тормозът се е  превърнал в епидемия по целия свят. Агресията е на само физическа. Много често над деца [...]

Какво не знаем за мозъка на нашето дете

Сряда, 06 Юли 2016 / Гласът на детето
Момчетата са склонни към хиперактивност и аутизъм, докато момичетата - към анорексия и неврози    1. Нека започнем с активните карти и музиката на Лудвиг Ван Бетховен. Не е много ясно от къде произхожда теорията, че слушането на класическа музика и ранното занимание с логически игр [...]